Nazarje

DANES
21°C
9°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Praznično obarvan mesec v vrtcu Nazarje in enoti Šmartno ob Dreti

V vrtcu Nazarje in enoti Šmartno ob Dreti, ki so od avgustovskih poplav še vedno v Nazarjah, smo vzgojiteljice in vzgojitelj z vodstvom, vsem otrokom pričarali čaroben mesec december. Z uvodom v praznični čas, smo se v začetku meseca v popoldanskem času družili s starimi starši, kjer so skupaj z vnučki ustvarjali božično dekoracijo, okraske, najstarejši otroci pa so poskrbeli za sladke skrivnosti, ki so jih izvabili iz medenjakov, ki so jih spekli z eno izmed mamic in s starimi starši okrasili ter jih postregli vsem udeležencem prazničnega popoldneva, ki pa tudi ni minil brez glasbe, saj jih je razveseljeval "Fotr bend", ki ga sestavljajo starši otrok, ki obiskujejo vrtec. 

Skozi mesec december so otroci ustvarjali voščilnice, venčke, okraske, sejali božično žito in komaj pričakali prvega dobrega moža, ki je pustil dobrote v vsaki igralnici. Seveda se je komaj prvi dobri mož poslovil, so otroci ob vsakodnevnem odkrivanju adventnega koledarja in nalog, ki so jih čakale pod njimi, v veselem pričakovanju pričakovali že Božička, ki je odšel na dolgo pot iz Laponske. Medtem smo poskrbeli, da se je naš vhod v vrtec dobro videl in da je v garderobi stala bleščeča božična jelka, pod njo pa so odzvanjale praznične melodije. Tudi igralnice so že bile okrašene in dišalo je po slastnih piškotih. Veliko je bilo tudi druženja in rajanja ob praznični glasbi.

Končno je prišel dan, ko so si otroci v športni dvorani ogledali igrico Janko in Metka v čarobnem gozdu, ki so jo zaigrale vzgojiteljice vrtca pod tehnično in organizacijsko podporo Barbare in Rajka. Na ogled smo povabili tudi šolarje do petega razreda. Scenska podoba ne bi bila tako vabljiva brez vzgojiteljice Biserke, ki je z vnemo pripravljala vse potrebno, da smo se Veronika, Irena, Ines in Janja lahko posvetile predvsem igri. V čarobnosti čudežnega gozda, v katerega sta zatavala Janko in Metka, so se dogajale prave čarovnije. Otroci so v predstavi neizmerno uživali, še posebej, ko so ob koncu le te poklicali Božička, ki jih je pozdravil in jim v igralnicah pustil darila, ki so jih z iskricami v očeh odpirali in se še dolgo v dopoldan poigrali z novimi igračami, instrumenti in drugim ustvarjalnim materialom. Tako smo vesel praznični december pripeljali že skoraj do konca. Te dni obiskujemo prijatelje in vsem, ki jih srečujemo, želimo lepe praznike. Tako tudi vsem vam, ki to berete, želimo miren božič in srečno, veselo, zdravo in radostno leto 2024.

1/47















































Vzgojiteljice, vzgojitelj, otroci in vodstvo šole ter vrtca Nazarje in enote Šmartno ob Dreti

Oglejte si tudi