DANES
25°C
8°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

IZLET V NEZNANO V CELOTI USPEL

PD Nazarje vsako leto pripravi izlet v neznano. Ponavadi jih organizira Lucija Grudnik, ki vedno pripravi nekaj posebnega, zato se teh izletov udeleži veliko ljudi. Tudi letos je bilo tako.

Letos nas je pot v neznano vodila na avstrijsko stran Karavank, v dolino Poden in v slikovito sotesko Čepa.

 

Po poti skozi sotesko smo se vzpenjali po lestvah, stopnicah in brveh ter uživali v lepotah te koroške znamenitosti. Sprehod skozi sotesko je bil vsekakor prava paša za oči. Pot smo nadaljevali v smeri Hudičevega mostu (Teufelsbrücke) in slapu Šum (Tschauke Wasserfall). Na naši poti smo uživali ob naravnih pojavih v tej soteski (tolmuni, slapovi, naravni mostovi, …).

 

Drugi cilj našega izleta je bila dolina Poden (Bodental), ki velja za najlepšo dolino v Karavankah. To je tipična ledeniška dolina, dolga  je 2 km, široka 600 m, pobočja so visoka več kot kilometer. Tukaj smo si ogledali tudi Jezerce (Merrauge). To je majhno jezerce turkizno modre barve, ki je naravnost pravljično. Odboji jesenskih barv okolice so v njem pričarali prav čudovit kolaž barv.

 

Tu nam je gospa Marija Sodja Kladnik, članica odseka za varstvo gorske narave, predstavila to čudovito ledeniško dolino, njene značilnosti in naravne znamenitosti.

1/4




 

Izlet smo zaključili pri Podnarju, 1052 mnv, (Bodenbauer), kjer so nas prijazno sprejeli v slovenščini. Ponašajo se s prelepim razgledom na severno steno Vrtače in svojo mogočno, 5oo let staro lipo.

 

Ko smo se naužili naravnih lepot in Podnarjevih dobrot, smo se prijetno utrujeni in polni lepih spominov odpeljali nazaj proti domu.

Še več fotografij si lahko ogledate na naši spletni strani.

Povezave

PD NAZARJE

Oglejte si tudi