Nazarje

DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Ekipa PD Nazarje tudi letos med državnimi prvaki v SPOT

Na Rakitni in Krimu je 23. in 24. maja 2015 potekalo Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT). Na orientacijski preizkušnji se je pomerilo 76 ekip iz vse Slovenije.

 

Iz Zgornje Savinjske doline so se SPOT udeležile ekipe kategorij A, B, E in F iz PD Nazarje, ekipa E iz PD Ljubno ob Savinji ter ekipa B iz PD Rečica ob Savinji.


Ekipa našega društva, ki so jo sestavljali Maks Rajgl, Vid Vačovnik in Miha Suhoveršnik, je v kategoriji B (učenci od 7. do vključno 9. razreda osnovne šole) zasedla prvo mesto ter se okitila z naslovom državnih prvakov.


Med najboljše v svoji kategoriji (F (družine, najmanj eden od staršev in otroci osnovnošolci), se je uvrstila tudi družina Jelšnik iz Šmartnega ob Dreti, lanski državni prvak. Letos je zasedla 2. mesto.

 

Ostali ekipi PD Nazarje sta zasedli naslednji mesti: ekipa A se je v svoji kategoriji uvrstila na 12. mesto, ekipa E pa na 5. mesto.

 

Kategorizacijo ekip si lahko ogledate na http://www.pzs.si

 

Letošnji SPOT je potekal v znamenju 60-letnice planinskih orientacijskih tekmovanj v Sloveniji. Organizirala so ga planinska društva Gorenjsko-dolenjske lige.

 

Zelo zanimiv je podatek, da je prvo tovrstno tekmovanje v Sloveniji potekalo leta 1955 ravno v Zgornji Savinjski dolini. Dvodnevnega tekmovanja, ki ga je v okviru I. zbora študentov planincev Jugoslavije organiziralo PD Univerze, se je takrat udeležilo 17 ekip.


Oglejte si tudi