Mozirje

JUTRI
19°C
11°C
TOR.
20°C
12°C
Oceni objavo

VIDEO: Mlada lipa kot simbol novega začetka

V sončnem popoldnevu 21. aprila so velenjski župan Peter Dermol, mozirski župan Ivan Suhoveršnik in predsednik planinskega društva Mozirje Boštjan Goličnik na Golteh posadili sadiko lipe. Akcija je stekla na pobudo velenjskega župana, ki je svetovni dan Zemlje želel obeležiti na poseben način. Po njegovih besedah v Velenju čutijo, da je Mozirska koča tudi njihova, zato želijo pomagati po svojih najboljših močeh. Že v marcu so v sklad za obnovo koče nakazali 5.000 evrov, sedaj pa so želeli še na drugačen način izraziti podporo in pomen povezovanja v težkih trenutkih.

Ogledali so si načrte nove koče

Velenjskega župana in njegovo delegacijo sta ob pogorišču Mozirske koče sprejela mozirski župan in predsednik PD Mozirje. Na ostankih nekdanje koče so si ogledali načrte za novo kočo. Boštjan Goličnik je velenjsko delegacijo seznanil s trenutnim stanjem in izpostavil, da bo gradbeno dovoljenje po vsej verjetnosti urejeno že v prvih dneh maja. Vsi so bili enotnega mnenja, da je požar tako pomembne planinske postojanke res tragična zadeva, vendar se povsod čuti, kako je ta dogodek povezal res veliko število ljudi in vsi so pripravljeni vsak na svoj način pomagati.

Lipa kot simbol

Lipo, ki jo je Vrtnarstvo Skornšek pripeljalo iz Arboretuma Volčji potok, so posadili na mestu, ki je od same koče oddaljeno kakih 50 metrov v smeri proti Alpskemu vrtu. Zaželeli so si, da bo tam stala kot simbol, ki varuje novo kočo, da bo dolgo nudila zatočišče vsem obiskovalcem Mozirske planine.

1/2


Za še tesnejše sodelovanje

Ob zaključku srečanja je velenjska delegacija Boštjanu Goličniku predala še paket praktičnih izdelkov, ki bodo prišli prav ob prihajajočih delovnih akcijah. Topel stisk rok so pospremile želje po še tesnejšem sodelovanju tako na občinski kot na bolj ljudski, medčloveški ravni.

vir: PD Mozirje

Oglejte si tudi