DANES
26°C
9°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Tudi umetniki pogrešajo Mozirsko kočo

V četrtek, 24. marca 2022, so v prostorih Galerije Mozirje otvorili dobrodelno slikarsko razstavo za Mozirsko kočo.

Po prisrčnem pozdravnem nagovoru gostiteljice, direktorice Osrednje knjižnice Mozirje Petre Širko Poljanšek, je likovna dela in avtorje na kratko predstavila Jelka Jantol, članica Upravnega odbora Zveze likovnih društev Slovenije. Povedala je, da je vest o požaru Mozirske koče pretresla tudi likovnike, saj jih je veliko zahajalo na Mozirsko planino, kjer so se vedno dobro počutili in bili navdušeni nad gostoljubjem domačinov. 51 likovnih del, ki so nastala na 11. Taboru ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije v Mozirskem gaju, so slikarji podarili z namenom, da izkupiček od prodaje pomaga pri obnovi Mozirske koče. Dobrodelni akciji se je naknadno priključil še lokalni umetnik Marko Goličnik, ki je podaril tri lesene skulpture.

Predsednik Planinskega društva Mozirje Boštjan Goličnik se je zahvalil vsem, ki na kakršen koli način prispevajo k izgradnji nove Mozirske koče. Kletni del koče je bil pred zimo zgrajen. Zaradi vztrajnega mraza se bodo gradbena dela ponovno začela v prihodnjem tednu, čez zimo pa so imeli veliko dela s podrobnejšim načrtovanjem inštalacij, opreme in druge ureditve. Poudaril je, da ob tako množični podpori tudi gradbeni odbor veliko lažje vztraja pri napornem delu. Prepričan je, da bo koča do konca letošnjega leta prejela uporabno dovoljenje.

Kulturni program so s pesmimi popestrili pevci Moškega pevskega zbora Šmihel pod vodstvom Tonija Acmana. Povezovalec programa Miha Rakun se je ob zaključku posebej zahvalil domačinu, umetnostnemu zgodovinarju Blažu Korpniku, ki je postavil razstavo.

Likovna dela bodo v Galeriji Mozirje na ogled (in na voljo za nakup) do 13. aprila. Galerija je odprta po naslednjem urniku:

  • Ponedeljek: 7:00 – 15:00
  • Torek: 8:00 – 18:00
  • Sreda: 7:00 – 15:00
  • Četrtek: 11:00 – 19:00
  • Petek: 8:00 – 18:00
  • Sobota: 8:00 – 13:00


Ob vsakem likovnem delu na razstavi je navedena vrednost, kot jo je ocenila strokovna komisija. Nakup ni vezan na ocenjeno vrednost. Gre za prostovoljni prispevek, ki je lahko tudi nižji od ocenjene vrednosti, saj je glavni namen zbrati nekaj sredstev za obnovo Mozirske koče.

Vir: PD Mozirje

Oglejte si tudi