Mozirje

DANES
21°C
9°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Cvetoči Mozirski gaj je že na široko odprl svoja vrata

Tudi v novi sezoni bomo odprti vsak dan od 9. do 19. ure.

Na velikonočni vikend je Mozirski gaj z veseljem odprl svoja vrata in privabil kar nekaj obiskovalcev. Ker nas je sonce že lepo razvajalo in so bile zunaj že precej visoke temperature, je naš park že danes zelo cvetoč. Sprehodite se lahko med narcisami, mačehami, spominčicami in drugim spomladanskim cvetjem, razcveteli so se tudi že skoraj vsi tulipani.

Mozirski gaj smo po poplavah že kar lepo obnovili in čeprav nas čaka še kar nekaj dela, je park že sedaj zelo lep. Obnavljamo zgodovinske objekte, mlin je obnovljen in tako lepo ropota, kot ni še nikoli. Tudi v ribnik v Japonskem vrtu se že steka voda. Olepšali smo Začarano vas in začeli na veliko obnavljati poti ter poskrbeli tudi za ostale čudovite kotičke v parku. Pomladna razstava tako že traja, a nas še vedno čaka njen višek. Ta bo potekal od 27. 4. do 5. 5., ko pripravljamo dodatne aktivnosti.

V času viška razstave se boste lahko sprehodili med stojnicami domačih obrtnikov, občudovali nekaj želv in ptičev, opazovali cvetje in tokrat spomladi prvič tudi cvetne aranžmaje mladih cvetličarjev in vrtnarjev. Obeta se marsikaj zanimivega, zato nas spremljajte še naprej.

Čeprav bo glavni del razstave tulipanov potekal od 27. 4. do 5. 5.,
vas namreč z veseljem že danes vabimo k nam. Imeli boste kaj videti!

Kot vsako leto, vam bo ekipa Mozirskega gaja tudi letos postregla z nekaterimi novostmi. Povezali smo se s Slovenskim društvo Hospic, ki je ustvarilo prav poseben projekt »Drevo za življenje«. Ta vabi vse Slovence, da za umrlega svojca kupijo drevo, ki bi ga posadili v Parku življenja.

Sedaj lahko »svoje« drevo posadite tudi v Mozirskem gaju.
Naš park je namreč postal prvi t.i. Park življenja v Sloveniji.

Poleg tega smo se povezali z mlado nadobudno ekipo za organizacijo porok in že organizirali prvi dan odprtih vrat za bodoče mladoporočence. V parku pa se obeta še kar nekaj novosti.

Veselimo se ponovnega snidenja z vami
in komaj čakamo,  da skupaj pozdravimo pomlad v Mozirskem gaju,
ki nas je že pobožala s svojimi dišavami in barvami.

Oglejte si tudi