Mozirje

JUTRI
22°C
14°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Video: Strokovni dogodek projekta Jejmo lokalno

O projektu LAS: Jejmo lokalno in promoviramo samooskrbo ter podpiranje domačih kmetov Zgornje Savinjske in Šaleške doline smo že poročali (tukaj). Pred kratkim so izvedli strokovni dogodek, ki nagovarja prav vse lokalne prebivalce.

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer so dogodek izvedli virtualno. Vse nas nagovarjajo o pomenu samooskrbe ter uživanju domače, lokalne hrane ter s tem spodbujanju domačega kmeta. V času razglašene epidemije je pomen lokalne hrane  še posebej pomemben. K sodelovanju so povabili nekatere lokalne pridelovalce, predelovalce in turistične delavce, ki v svoje jedilnike vključujejo lokalno hrano. Vključili so pomen lokalne hrane za osnovnošolce in spomnili, da ima področje samooskrbe širši pomen, tudi na področju energetske samooskrbe.

In kako lahko sami prispevamo k povečanju trajnostne lokalne prehranske samooskrbe, ki je temelj zdravega, varnega in kakovostnega načina življenja? Seveda samo na način, da kupujemo kvalitetno hrano od malih pridelovalcev v naši bližini, se vključujemo v partnersko kmetovanje ali si sami pridelamo svojo, zdravo hrano. Lahko smo sami dober zgled drugim in tako povečamo količino doma pridelane hrane.

Strokovni dogodek projekta LAS Jejmo lokalno: povečanje stopnje samooskrbe v SAŠA regiji: ozaveščanje javnosti, ki so ga izvedli skupaj s prijaviteljem Ljudsko univerzo Velenje, partnerji Društvo Novus, KGZS-Zavod Celje, RA SAŠA in Zavodom Savinja si lahko ogledate v spodnjem videu.

Oglejte si tudi