DANES
26°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

S pokom balonov predali namenu štiri pridobitve

MOKRONOG, 8. november 2013 –V Mokronogu so predali namenu štiri letošnje pridobitve v skupni vrednosti 1,84 milijona evrov. Občina je za dva med njimi 545 tisoč evrov pridobila na prvem razpisu za energetsko sanacijo stavb v javni lasti, nekaj manj kot 900 tisoč evrov zagotavlja sama, ostalo partnerji.

 

Energetska sanacija skoraj šest desetletij starega Upravno-kulturnega središča (UKS) Mokronog in prenovljene kulturne dvorane z vso pripadajočo tehnično opremo je stala dobrih 751 tisoč evrov, za energetsko sanacijo pred štirimi desetletji postavljenje in dvema desetletjema dograjene osnovne šole pa bodo odšteli skupaj skoraj 694 tisoč evrov. Z energetsko sanacijo bo ogrevanje in priprava tople sanitetne vode v šoli na letni ravni cenejša za nekaj manj kot 14 tisoč evrov, stroški ogrevanja UKS Mokronog pa se bodo znižali za nekaj manj kot sedem tisoč evrov.

 

Zdravstveni dom Trebnje, v okviru katerega deluje Zdravstvena postaja Mokronog, je z naklonjenostjo občine prenovil prostore zobozdravstvene ordinacije in ob sofinanciranju ministrstva za zdravje kupil nov zobni stroj z rentgenom, Pošta Slovenija pa je v pritličju UKS Mokronog uredila nove, sodobne in dostopne prostore.

 

Ko smo se pred leti odločali za samostojno pot, smo verjeli, da bo to prava odločitev, ki bo prinesla našim občanom boljše razmere za življenje. Nismo se zmotili. S posluhom za malega človeka, ki so mu vrata občine vedno na stežaj odprta, in z dobrim sodelovanjem s sosednjimi, tudi na novo ustanovljenimi občinami, smo v sedmih letih uresničili marsikatero dolgoletno željo. Danes namenu predajamo štiri pridobitve, za katere sem prepričan, da izpolnjujejo pričakovanja in potrebe naše občine,“ ob novih pridobitvah razmišlja župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver (- pripeta tonska izjava Antona Mavra)

1/2


 

Vse štiri pridobitve so namenu predali danes – s simbolnim pokom balonov na odru prenovljene dvorane UKS Mokronog. Županu Antonu Mavru so se pri tem dejanju pridružili še ravnateljica Osnovne šole Mokronog Zvonka Kostrevc, direktorica Zdravstvenega doma Trebnje mag. Vera Rozman in generalni direktor Pošte Slovenija mag. Boris Novak.

 

Občina Mokronog-Trebelno je bila sicer uspešna tudi na drugem javnem razpisu ministrstva za infrastrukturo in prostor za sofinanciranje energetske sanacije stavb v lasti lokalnih skupnosti. Za energetsko sanacijo podružnične šole na Trebelnem (naložba je ocenjena na 126 tisoč evrov) in zdravstvene postaje v Mokronogu (naložba je ocenjena na 88 tisoč evrov) je skupaj pridobila 167 tisoč evrov, dela pa se bodo izvajala leta 2015.

 

Vir: Občina Mokronog-Trebelno

Oglejte si tudi