DANES
23°C
13°C
JUTRI
26°C
9°C
Oceni objavo

Drugo desetletje VTD Trebelno

Vinogradniško turistično društvo Trebelno je v soboto, 1. junija, s povorko in kulturnim programom obeležilo dvajseto obletnico ustanovitve društva.

V povorki so se domačim društvom pridružili še društva iz sosednjih občin, v kulturnem programu pa so nastopili harmonikarji vinogradniškega društva Trebelno, pevke DPŽ Tavžentroža s spremljavo Primoža Cedilnika na klaviaturah, vaški pevci s Trebelnega in pevci društva vinogradnikov Raka.

Med številnimi ljubitelji vin sta zbrane nagovorila tudi aktualna cvičkova princesa Andreja Simeonov in kralj cvička Robert Jarkovič, ki sta vinogradnike posvarila k ohranitvi cen vin.

Društvo je bilo ustanovljeno leta 1993 in »takrat si lahko na prste ene roke preštel gospodarje, kjer si pil dobro vino. Društvo je v tem času organiziralo številna izobraževanja, kletarske in degustatorske tečaje ter predavanja. Danes, po dvajsetih letih, mi je v ponos in lahko rečem, da težko najdem gospodarje za prste ene roke, pri katerih bi se rajši izognil, kot pa pil,« je v svojem govoru poudaril predsednik društva Zvone Kotnik.

1/11







Nagovor župana Antona Mavra



Cvičkova eminenca

Podelili so tudi priznanja ustanovnim in zaslužnim članom ter priznanja z ocenjevanja vin v okviru 41. Tedna cvička. Skupno so prejeli 15 pisnih priznanj, 4 srebrne, zlate in velike zlate medalje.

Pridelovalci in ljubitelji dolenjskega posebneža in drugih vin so praznovanje nadaljevali pozno v noč ob zvokih ansambla Češnjev cvet.

Oglejte si tudi