DANES
24°C
9°C
JUTRI
21°C
14°C
Oceni objavo

Humanitarne organizacije do 28. avgusta zbirajo izpolnjene vloge za pomoč po ujmah

Vlada Republike Slovenije je Karitas in Rdečemu križu Slovenije namenila sredstva za humanitarno pomoč vsem tistim, ki so utrpeli škodo v letošnjih naravnih nesrečah.
Za trajno uničene hiše ali stanovanja, ki so praktično neobnovljiva in zahtevajo nadomestno bivališče, bo višina pomoči znašala tri tisoč evrov. V primeru poplavljenih stanovanjskih etaž bo višina pomoči znašala 1.500 evrov. Za poplavljene kletne prostore pa bo višina pomoči znašala 500 evrov.
Prosilci za pomoč morajo izpolniti vlogo in jo oddati najkasneje do 28. avgusta osebno ali po pošti na lokalnih združenjih Rdečega križa ali Karitasa ali občino, kjer so utrpeli škodo.
Kot so pojasnili pri Rdečem križu, bo vsakemu prosilcu dodeljen znesek v skladu s prvim nujnim ukrepom za zagotovitev osnovnih življenjskih potrebščin. Po odobritvi vloge bo prejemniku sklep izdala ena od organizacij.
 
Prav tako najkasneje do 28. avgusta pa lahko vlogo za pomoč oddajo tudi vsi, ki so bili od 12. julija do 2. avgusta letos prizadeti zaradi močnega neurja, dolgotrajnih nalivov, močnega vetra, toče ali naraslih hudournikov.
 
Uradne info: www.karitas.si in www.rks.si
 
 
 
 


vir: občinska spletna stran

Oglejte si tudi