Mislinja

DANES
20°C
8°C
JUTRI
18°C
12°C
Oceni objavo

Koroška ideja – biorazgradljivi cvetlični EKO lončki

Koroška ideja – biorazgradljivi cvetlični EKO lončki – izbrana za Najpodjetniško idejo po številu glasov revije Finance 2017/2018 ter za najboljši Startup Podjetniškega trampolina 2018.

Podjetniški trampolin je program SAŠA inkubatorja, ki ekipam omogoča, da v šestih tednih podjetniško idejo razvijejo do te mere, da so pripravljeni na vstop na trg. V letu 2018 se je v program prijavilo 24 ekip, izmed katerih je bilo izbranih 12 tistih, ki so prepričale s svojo idejo in možnostjo hitre rasti. Pred potencialnimi investitorji se je predstavilo 6 najboljših ekip Trampolina 2018

 

Startup leta SAŠA regije je preko online glasovanja izbralo več kot 140 prisotnimi podjetnikov, startupov, investitorjev ter predstavnikov večjih korporacij. Evegreen izhaja iz problematike, da smo v zadnjih letih priča skokovitemu porastu uporabe plastičnih izdelkov. Mikrodelci plastičnega odpada pronicajo v podtalnice, reke in oceane ter posledično vplivajo na nas ter na naše zdravje. Evegreen je v sodelovanju s Slovenskimi ter Evropskimi partnerji razvil formulo izdelave materiala iz zavržene hrane (grah) ter tehnologijo predelave materialov proteinskega izvora na klasičnih strojih za brizganje plastike. Iz teh materialov so izdelali eko lonček, ki v mesecu dni po zasaditvi v zemljo postane hrana za mikroorganizme in se transformira v gnojilo. Hkrati pa je učinkovita ter naravna zaščita pred vrtnimi zajedavci. 

 

Eva Štraser, vodja ekipe Evegreen: "Na Podjetniški trampolin smo se prijavili, ker smo želeli ugotoviti ali smo na pravi poti. Smo mlada, ambiciozna ekipa, ki združuje znanja različnih področij od razvoja novih materialov, tehnologij izdelave, prodaje, poprodajnih aktivnosti itd. Pa vendar smo se soočali s številnimi neznankami kot so, kako dobro predstaviti našo zgodbo javnosti ter seveda, na katere prodajne kanale se usmeriti. S strokovno pomočjo mentorjev, odlično organizacijo, predvsem pa odličnim izborom predavateljev smo v teh 6 tednih ogromno pridobili. Sama pot do naziva Start up leta seveda ni bila enostavna, smo pa zelo veseli in ponosni, da so investitorji in ostali gostje prepoznali naš potencial."

1/5





 

Ekipa Evegreen želi nadomestiti plastiko z biorazgradljivimi materiali, izdelanimi iz odpadne hrane. Živeti želimo v svetu, kjer so vsi materiali nadomestljivi z biorazgradljivimi alternativami. Ker se zavedamo vedno bolj pereče problematike plastičnih izdelkov, predvsem tistih za enkratno uporabo se pri lončkih ne želimo ustaviti.

Trenutno imamo na trgu tudi EKO piknik program, saj se na raznih prireditvah in festivalih porabi ogromne količine plastičnega pribora. Vemo, da se celotna Evropska unija zavzema za čistejše okolje brez nepotrebne plastike in zakaj ne bi uporabljali alternative, ki je prijaznejša do okolja. Naša ponudba obsega dobavo 100% naravi prijazne embalaže, 100% izdelane iz pšenice, iz stranskega produkta, ki ostaja od mletja moke.

 
Več info na:

Oglejte si tudi