DANES
22°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Štajga na Miranovem pohodu

Skupina planincev z imenom "Štajga" že vrsto let povezuje planince iz različnih krajev Mislinjske doline. Redno prirejajo za svoje člane pohode v pogorja, tradcionalno pa tudi vsako leto organizirajo pohod v spomin na njihovega večletnega predsednika Mirana Brečka, ki je pred nekaj več kot dvema letoma po hudi bolezni preminil, star komaj 45 let.

Največ njihovih članov je včlanjeno v PD Slovenj Gradec in PD Mislinja. Čeprav delujejo kot samostojna samorastniška skupina pa se njihovih pohodov vedno udeleži veliko število pohodnikov.

 

Skupina povezuje številne družine, od najstarejših do najmlajših planincev, zato je na njihovih pohodih vedno tudi lepa udeležba najmlajših planincev.

 

Po smrti njihovega predsednika Mirana Brečka, ki je bil gonilna sila v tej skupini, pa se aktivnost članov ni prav nič zmanjšala. Trmasto nadaljujejo njegovo delo in si prizadevanjo, da bi tudi mlajšim generacijam predstavili lepote in vrednote pohodov v naša in tuja pogorja.

 

Na letošnjem spominskem pohodu iz Legna do Kremžarjevega vrha je bilo kar 63 pohodnikov.  V lepem sončnem vremenu so preživeli lep nedeljski dan na obronkih zahodnega dela Pohorja. Na Kremžarici sta jih ljubeznivo sprejela oba oskrbnika Stane in Sonja. Tam so tudi obudili spomine na njihovega prerano preminulega predsednika, nato pa se v popoldanskih urah vrnili nazaj v dolino.


Takole je bilo med potjo

Oglejte si tudi