Mislinja

DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
7°C
Oceni objavo

Proslava ob dnevu invalidov

Mislinjsko društvo invalidov je tudi letos pripravilo proslavo ob dnevu invalidov. Proslava je pritegnila številne obiskovalce, ki so dodobra napolnili veliko dvorano Lopan v Mislinji.

Društvo invalidov v Mislinjji je eno izmed najbolj številčnih društev v občini Mislinja. Združuje preko 400 članov, ki se povezujejo z namenom, da vsestransko pomagajo svojim članom pri premagovanju vsakodnevnih težav, s katerimi se srečuje ta populacija prebivalstva zaradi okrnjenih psihofizičnih sposobnosti.

 

Tako nudijo pomoč osebam z omejenimi možnostmi gibanja, ohranjajo njihove psihofizične sposobnosti, organizirajo različne delavnice, družabna srečanja, redno obiskujejo svoje člane, ki praznujejo svoje visoke življenjske jubileje in poskrbijo tudi za cenejše letovanje svojih članov v lastnih počitniških kapacitetah.

 

Tako ima društvo v svoji lasti dve počitniški hišici v termah Olimija v Podčetrtku,  letos pa jim je uspelo pridobiti v last še dodatno počitniško hišico v Ankaranu. Vse počitniške zmogljivosti so na voljo njihovim članom po znižanih cenah, zato skorajda ni terminov, ko bi ostajali ti bivalni prostori nezasedeni.

 

Društvo že nekaj časa vodi in usmerja požrtvovalni predsednik Ivan Sedovnik, ki zna delovati povezovalno in so zato tudi vse prireditve njihovega društva dobro obiskane.

 

Ob dnevu invalidov so tako pripravili in organizirali proslavo v veliki dvorani večnamenskega objekta Lopan v Mislinji. Tudi tokrat je bila dvorana nabito polna z obiskovalci, saj so se v društvu potrudili, da so vsem prisotnim  pripravili lep in zanimiv kulturno-umetniški spored.

1/7

Adi Smolar na proslavi

Predsednik društva invalidov Ivan Sedovnik

Prisrčen nastop najmlajših

Ubrano petje mladih pevk

Nastop učencev Tretje OŠ iz Slovenj Gradca


Ženski pevski zbor Beli cvet

 

Kot gost večera se je predstavil domači kantavtor Adi Smolar, ki je še najbolj ogrel srca najmlajših obiskovalcev, v sporedu pa so nastopili še otroci iz osnovne šole Mislinja, iz tretje osnovne šole Slovenj Gradec in domači pevski zbor Beli cvet.

 

Župan občine Franc Šilak je v svojem pozdravnem nagovoru pohvalil delo domačega invalidskega društva in mu ponudil pomoč tudi pri njegovem nadaljnem delovanju.

 

Po končani proslavi so si obiskovalci lahko ogledali še zanimivo razstavo ročnih del, ki so jih pripravili člani domačega društva, sodelovala pa so tudi društva invalidov iz nekaterih drugih krajev Slovenije in sosednje avstrijske Koroške.

Oglejte si tudi