Mislinja

DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

IZLET NA ULOVKO IN PLANINO NAD VRHNIKO

V torek, 6. februarja 2024, smo se ljubitelji mesečnih torkovih pohodov odpravili proti Notranjski, kjer smo obiskali Ulovko in Planino nad Vrhniko.

Zapeljali smo se do Zaplane, kjer se je pričel naš pohod. Najprej nas je čakal strm vzpon po asfaltni poti. Ko pa smo premagali strmino, se je pot položila in tako smo lahko v nadaljevanju hodili po široki gozdni cesti, ki pa smo jo zapustili, ko smo se povzpeli na vrh 801 metrov visoke Ulovke. Z vrha smo se ponovno spustili na gozdno cesto, po kateri smo prispeli na Planino nad Vrhniko. Na žalost je bila koča zaprta, tako da smo se morali okrepčati in odžejati v zavetju šotora.

Po daljšem počitku smo naredili še skupinsko fotografijo in se napotili v Vrhniko. Pot navzdol je bila strma in polna kamenja, tako da je bilo potrebno gledati na vsak korak. Sprehodili smo se skozi Staro Vrhniko in se mimo cerkve Sv. Trojice spustili do parkirišča, kjer smo se vkrcali na kombije.

1/16
















Zapeljali smo se še do Močilnika, kjer izvira Ljubljanica. Sprehodili smo se ob Ljubljanici do izvira, naredili nekaj fotografij in se ponovno vkrcali na kombije.

Med potjo do doma smo se ustavili še na Trojanah, kjer smo si ob pogovoru privoščili priboljške, ki jih ponujajo v gostišču.

Kljub ne najboljšemu vremenu smo se poslovili z občutkom, da smo skupaj preživeli prijetne urice.

 

Vodnik: Peter Zupanc 

Oglejte si tudi