JUTRI
22°C
13°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

"Rabota"-1.maj LIPA

Rabota, postavitev mlaja, kresovanje in budnica

V sklopu društva Škrla in vaške skupnosti smo dne 25.4 izpeljali raboto-delovno akcijo ter pčistili nesnago v vasi. Čeprav  neke prekomerne onesnaženosti ni bilo, smo poprijeli v roke ostalo orodje, ter počistili zidove katere je najedal bršljan, pokosili prekomerno zaraščene travnate površine in uredili obrobe cestišč in ostalih predelov katere je zaraščal plevel. Skratka očedili smo našo vas Lipo ter jo pripravili za praznovanje 1.maja. Kakor se spodobi za obeležitev praznika smo 30.4 postavili mlaj, izpeljali kresovanje ter zaključili z druženjem vaščanov v Vaškem domu s priboljškom, katerega sta prispevala "novopečena" nonota v vasi. Čestitamo!

1.5 smo se sicer prebudili v "kiselkasto" jutro, toda to nas ni oviralo za izpeljavo budnice s povabljeno godbo iz sodednje občine Komen. Udeležba je bila izvrstna. Pohvala vredna vsem sodelujočim vpletenim v 10 dnevno dogajanje v vasi. Kljub turobnim aprilskim dnevom smo s skupnimi močmi izpeljali prelepe trenutke z druženjem in marsikomu izvabili dobro voljo ter  nasmeh na obrazu.

Zahvala: KS Temnici za omogočeno pogostitev glasbenikov, Pihalnemu Orkestru Komen za budnico in predvsem vsem vaščanom Lipe.

 

 

Sergio Berce

Oglejte si tudi