DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Prireditev ob svetovnem dnevu miru

V soboto, 21. septebmra 2013, smo se množično zbrali ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju v počastitev mednarodnemu dnevu miru z otvoritvijo multimedijske razstave 1. svetovnem vojne.
V okviru projekta POT MIRU- VIA DI PACE, Program čezmejnega sodelovanja Slovenija – Italija 2007 – 2013, je Občina Miren-Kostanjevica skupaj s Pokrajino Gorica, ki je vodilni partner projekta in veteranskimi in domoljubnimi organizacijami organizirala že peto tradicionalno praznovanje dneva miru.

Prireditev je potekala ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju.  Poudarek tokratne prireditve je na miru in čezmejnem sodelovanju. V sklopu projekta Pot miru  smo v  1. nadstropju pomnika vzpostavili  trajno multimedijsko razstavo na temo I. svetovne vojne. Vsi gostje in obiskovalci so si rastavo lahko premierno ogledali po končani prireditvi. 

Na prireditvi so prvič skupaj nastopali recitatorji kluba mladih tigrovcev in dijakov italijanskih goriških šol. Poleg njih pa je na prireditvi zaigral še Pihalni orkester Komen ter zapela Združeni pevski zbori Posočja in otroški pevski zbor Osnovne šole Miren.    

1/7







Slavnostna govornika na prireditvi  sta bila predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Pokrajine Gorica Enrico Gerghetta.

Ob 14 uri je bila v pritličju pomnika, v novo opremljeni večnamenski dvorani, projekcija filma Niso letele ptice avtoric Anje Medved in Nadje Velušček.

Oglejte si tudi