JUTRI
24°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Poklon vsem padlim vojakom na slovenskih tleh

V nedeljo 28.10. 2018 se je v Pomniku miru na Cerju odvila častna slovesnost v poklon padlim vojakom vseh narodnosti, ki so izgubili svoja življenja na slovenskih tleh v vojnah preteklih stoletij.
Dvodnevni spominski dogodek ob zaključku 1. svetovne vojne v organizaciji Vojaškega vikariata Koprske škofije, OZVVS Veterani Nova Gorica in Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve se je po sobotni maši na Sveti gori, v nedeljo zaključil s polaganjem venca pred Španzljevo sliko Ples življenja in smrti v Pomniku miru na Cerju.

Slavnostna govornika, Mauricij Humar, župan Občine Miren-Kostanjevica in Milan Pregelj, predstavnik Škofijskega vojaškega vikariata, sta poudarila pomen obeležite spomina na grozote vojn in njihovega nesmisla z namenom, da posebej ob takšnih priložnostih ozavestimo pomen miru. Vrednote, ki nam je zaupana, da jo ohranimo za naše potomce.
1/5







Dogodek, ki so mu posebej svečano noto dodali verzi izbranih slovenskih pesmi v izvedbi MPZ Antona Klančiča iz Mirna, se je zaključil s povabilom župana Humarja, naj Poti miru, ki se vijejo po terenih, kjer je včasih divjala in razdruževala vojna, postanejo poti prijateljstva in sodelovanja med narodi.

Oglejte si tudi