DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Pevski vikend

Letošnji pevski vikend, ki je potekal od 4.-6-novembra na Mirenskem Gradu, je bil za našo družino prav poseben. Glasbeni skupini Mirenski Grad smo se pridružili jeseni in od takrat nas petje spremlja tako na vajah, kot doma.

V petek se nas je zbrala pisana druščina pevskih navdušencev z različnih koncev naše dežele. Uvodni večer smo izkoristili predvsem za igro in medsebojno spoznavanje.

Pravo delo se je začelo s sobotnim dopoldnevom, ko smo se pod Barbarinim vodstvomnajprej dobro razmigali in ogreli. Nato smo se razdelili po sobah, kjer smo se po glasovih učili novih pesmi, inštrumentalisti pa so skušali ubrano slediti vsem notam. Ko smo pred kosilom prišli skupaj in zapeli, smo bili zadovoljni z opravljenim delom.  Popoldan smo si razdelili zadolžitve, da bi naše delo kar najbolje steklo; varstvo in uspavanje otrok, priprava pic za večerjo, krašenje cerkve in priprava ozvočenja, za slovesno obhajanje zahvalne nedelje.

Sledile so delavnice po skupinah, kjer smo pod vodstvom naših glasbenih pedagogov spoznavali note, ritme, pavze, takte, preverjali naš posluh, se učili terc »navzgor in navzdol« in si na zabaven način pridobivali novo glasbeno znanje. Da vsega naučenega ne bi prehitro pozabili, smo skupaj znanje še utrdili. Najbolj utrujeni smo se za ta dan poslovili, bolj vztrajni pa so še nekaj pesmi zapeli in nato pice za nagrado imeli.

1/5





Nedeljsko druženje smo začeli s pevskimi vajami pred mladinsko mašo in nadaljevali s petjem Gospodu na čast pri maši na zahvalno nedeljo. Hvaležni, za vse lepo, kar smo kot družina na pevskem vikendu prejeli, se veselimo naslednjih pevskih izzivov.

Oglejte si tudi