DANES
22°C
15°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Izlet na Gorenjsko

Obiskali smo Gorenjsko - Škofje loko, Krvavec in Brdo

 V soboto 13. julija smo se odpravili na Gorenjsko. Z lepim jutrom nas je vožnja vodila do Škofje Loke, saj najlepše ohranjeno srednjeveško mesto v Sloveniji. Ogledali smo si staro mestno jedro s Šentjakobsko cerkvijo, Kapucinsko cerkvijo in še druge znamenitosti. Zelo zanimiva je tudi zgodba grba, na katerem je upodobljen črnec. Prosti čas smo izkoristili z dobro kavico in sladoledom pod razkošno lipo na Placu.

Od tu smo se odpravili visoko pod Krvavec. Najprej smo se okrepčali s pristnimi domačimi jedmi na kmetiji Pri Ambrožu. Po dobri hrani smo se šli sprehodit po planšariji in naužit svežega zraka pod Krvavcem.

Pot nas je vodila spet v dolino in sicer na ogled protokolarnega posestva Brdo. Pričakali so nas njihovi vodiči in nas razdelili na dve skupini. Imeli smo res krasne vodičke, ki so nam izčrpno razložile zgodovino nastanka objekta pa do danes in popeljali po čudovitem parku in na ogled kongresnega centra.   

1/2

Ogled Brda

ogled Budnarjeve hiše

Časa nam je ostalo še za ogled Budnarjeve muzejske hiše v Kamniku, ki je stara več kot 350 let. Tudi tu nas je pričakal odličen poznavalec zgodovine hiše, ki nas je popeljal v tiste čase, kako so živeli v njej in pripravljali hrano v črni kuhinji, ki je še danes odlično ohranjena.

To je bil naš zadnji ogled Gorenjske in z najlepšimi vtisi smo se odpravili nazaj na pot, tokrat domov  proti Primorski.

 

 

Oglejte si tudi