DANES
22°C
15°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

VERONIKA ŽBOGAR SE Z NOVIMI IZKUŠNJAMI VRAČA Z MADŽARSKE

Minuli konec tedna je članica ŠD Gas Kras Veronika Žbogar drugič v svoji sveži karieri obiskala dirkališče. Na Balaton Parku na Madžarskem je nastopila na dveh dirkah pokala Renault Twingo Eurocup in nabrala nove, dragocene izkušnje za nadaljevanje sezone. Osvojila je 14. in 15. mesto, zelo napredovala v tehniki vožnje in doživela tudi prvo bridko dirkaško izkušnjo.

Na novem madžarskem dirkališču Balaton Park, ki leži ob blatnem jezeru le uro in pol vožnje od meje s Slovenijo, je minuli konec tedna potekala mednarodna avtomobilska dirka pokala Eset in prvenstva CEZ v več kategorijah. Med njimi so bili tudi voznice in vozniki pokalnega tekmovanja Renault Twingo Eurocup. V petek so bile najprej na vrsti kvalifikacije, v katerih je Veronika Žbogar postavila 17. izid.  Za veliko bolj izkušeno Švicarko Lindo Frey je zaostala le 1,2 sekunde. Prva dirka je bila na vrsti v soboto in Veronika se je pogumno lotila dela. Šlo je dobro, a je naporna pot na dirko pustila posledice. V zaključku dirke je njen ritem nekoliko padel,a je bila v cilju vseeno zadovoljna:

»Šlo mi je kar dobro, dobila sem pogum in morda bi se lahko prebila tja okoli desetega mesta, a mi je zaradi napora padla koncentracija. Je tako dirkanje bolj naporno, kot sem si predstavljala, zahteva kar veliko kondicije. No, v drugi dirki v nedeljo pa se mi je zalomilo tik pred ciljem, » je še povedala članica ŠD Gas Kras. V zadnjem krogu je namreč skušala prehiteti voznika pred sabo, a ni bilo dovolj prostora. Prišlo je do dotika dveh vozil in Veroniko je odneslo s proge v pesek, kjer se je prevrnila na streho. Iz avta je zlezla nepoškodovana, tudi škode na njenem Twingu ni veliko, je pa mlada dirkačica tako spoznala še tisto manj lepo plat avtomobilskega športa. Vseeno pa z optimizmom pričakuje naslednjo dirko.

VK     

Oglejte si tudi