DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Biljenski upokojenci ob občnem zboru počastili Dan žena

Upokojenci z Bilj smo se dne 10. 3. 2018 z veliko udeležbo zbrali na rednem občnem zboru v Domu krajanov Negovan Nemec v Biljah.
Predsednik Cvetko Dominko je prisotne nagovoril in čestital vsem ženam za minuli 8. marec - dan žena.
Zbrane so pozdravili župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar, predsednik PZDU SP Zlatko Martin Marušič in predstavnica KS Bilje Melita Bubek. Zboru so prisostvovali predstavniki DU Kostanjevica n Krasu
Nives Urdih in  DU Miren Janez Kocjančič.
V kulturnem programu so se predstavili mladi harmonikarji z Bilj Timotej Lukežič in Matej Pavlin ter Mercedes Leon, ki je zapela nekaj pesmi z njene mladosti.
Predsednik Cvetko Dominko je poročal o delu v preteklem letu 2017 in podal plan dela za letos. Sprejeli smo članarino za letošnje leto v višini 10,00 eur. Spomnil se je tudi na preminule člane v lanskem letu in z enominutnim molkom smo počastili njihov spomin.
Blagajničarka Anda Orel je predstavila  vsa finančna poročila za 2017 in plan za 2018. Sprejeli smo usklajen Temeljni akt Društva upokojencev Bilje in Pravilnik o finančno materialnem poslovanju društva. Potrdili smo članstvo v PZDU SP in v ZDUS. 
Na zboru smo razrešili dve članici upravnega odbora Ando Orel in Zdravko Lestan. Razrešenim članicam smo
se zahvalili za delo v odboru, še posebej Andi Orel, ki je s požrtvovalnim delom vrsto let vodila blagajniške posle v društvu. Sprejeli smo Rafaelo Martinuč in Rada Jovanoviča kot nadomestna člana UO. Zaželeli smo jim veliko uspehov pri uresničevanju ciljev društva.
1/4

Cvetlična okrasitev

Velika udeležba zbora

Pomembni možje

Obdaritev s strani predsednika

Po uradnem delu občnega zbora, se je predsednik Cvetko Dominko zahvalil članom za tako veliko udeležbo, saj to je dokaz, da društvo upokojencev dela dobro in v korist vseh upokojencev v Biljah. 
Zahvalil se je KS Bilje za prejete rožice za naše članice ob Dnevu žena.
Da nismo ostali lačni so poskrbeli v gostilni Kogoj. Za veselo razpoloženje s plesom sta poskrbela Andreja in Andraž s Temnice. 



Prispevek za DU Bilje: Vojka Rustja
Slike: Marta Volk














Oglejte si tudi