Mežica

DANES
20°C
8°C
JUTRI
18°C
12°C
Oceni objavo

OBISKALI SMO KMETIJO KAJŽAR

Otroci naj svet okoli sebe zaznavajo z vsemi čutili. Sodelujejo naj pri enostavnih opravilih,  saj so le tako deležni neposredne izkušnje, ki je osnova za doživljanje, razumevanje ter  pozitiven odnos  do narave in okolja.

V sklopu projekta  »Po znanje na kmetijo« smo obiskali turistično kmetijo Kajžar. Otroci so s pomočjo gospe Ksenije spoznali pripravo in peko domačega rženega kruha. Gospod Gusti pa nam je na hudomušen  način predstavil  življenje in delo na kmetiji. Z velikim veseljem smo si ogledali  hlev in živali. Najprej smo nahranili  in pomolzli krave, nato pa smo jih še odgnali na pašo. Kokošim smo pobrali jajca, petelinček pa je z nami zajtrkoval. Sedeli smo  na čisto pravem traktorju. Ogledali smo si  4 velike in 8 majhnih pujsov.  Opazovali smo  lastovke pri pripravljanju  gnezda. Cartljali smo petelina, muco in kužka…….

1/5





Preživeli smo nepozaben dan. Iz srca še enkrat hvala  Kseniji in Gustiju, ki sta na preprost , zanimiv in poučen  način  znala v otrocih prebuditi  čut za živali, naravo in sočloveka.

Ko smo zapuščali kmetijo nama je po glavi rojilo le nekaj »Kjer lastovke gnezdijo, so dobri ljudje doma!«  

                                    Vzg. Tanja Bivšek in Tina Skuk

Oglejte si tudi