Mežica

DANES
21°C
8°C
JUTRI
18°C
9°C
Oceni objavo

MAREC – MESEC DRUŽINE

Mesec marec je mesec družine. In ker je družina najpomembnejša v otrokovem življenju, smo v tem mesecu odprli vrata za naše starše. Povabili smo jih, naj z nami preživijo dopoldan, nas kaj naučijo, nam predstavijo svoj poklic ali hobi ali pa se z nami le poigrajo.

 

Tako nas je prva obiskala Nikina mama Urška, ki nam je prikazala eksperiment z lebdečo žogo. Žoga je tisti predmet, ki otroke navdušuje že od malih nog. In ko je ta žoga s pomočjo zraka iz sušilca za lase poletela visoko v zrak ter tam obstala, se je to zazdelo kot prava čarovnija. Otroci so bili navdušeni, čudenju ni bilo konca, zato je domov lahko odšla le mamica. Žoga s sušilcem je ostala v igralnici cel dopoldan, spremljalo pa jo je prepevanje pesmice o žogici, ki nas jo je prav tako naučila mama Urška.

 

Ker je naš vrtec eko vrtec, se vsakodnevno trudimo tudi za zdravo prehrano naših najmlajših. Sadne malice so naša stalnica. Reginina mama Mojca pa nam je sadno malico pripravila malo drugače. Otroci so prek pogovora najprej spoznali pozitiven vpliv uživanja sadja na naše zdravje, nato pa so z njeno pomočjo sadje narezali, ga okušali in pripravili sadni napitek z medom ter domačim jogurtom. Nad novimi okusi so otroci bili navdušeni in čisto vsi so poskusili zdrave dobrote. Za sladico po počitku pa nam je mamica pripravila jogurt z medom, kosmiči ter suhim sadjem. Prazni lončki in oblizani prsti so bili dokaz, da je zdrava prehrana lahko tudi odličnega okusa.

 

Po okusnem obroku pa je prav, da poskrbimo še za naše zobke. Tako nas je obiskala tudi zobozdravnica Stelina mama Bojana. Otrokom je predstavila svoj poklic in jim prek pravljice podala sporočilo, kako pomembna je vsakodnevna skrb za zdrave zobke. Povedala nam je, da največ škodljivih črvičkov živi v sladki hrani in zato je zelo pomembno, da jih vsako jutro in zvečer temeljito očistimo. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je pomoč odrasle osebe pri majhnih otrocih obvezna. Ker imamo tudi mi v vrtcu vsak svojo zobno ščetko, smo z njeno pomočjo in spodbudo poskrbeli za zdrav in bleščeč nasmeh prav vsakega od nas. Otroci pa so se že veselili novega obiska pri zobozdravniku.

 

Da pa imamo med starši tudi glasbene navdušence je dokazal Isabelin očka Simon, ki nam je dopoldan popestril z igranjem na kitaro. Skupaj smo zapeli naše najljubše pesmi in se naučili tudi nekaj novih. Isabela pa je bila ves čas njegova zvesta pomočnica. Ker pa glasba in različna glasbila vedno pritegnejo otroke, so se otroci s Simonovo pomočjo lahko tudi sami preizkusili v igranju na kitaro.

1/13













 

Hitro je bil pred vrati konec meseca in bližali so se velikonočni prazniki. Isabelina mama Samanta nam je na to temo pripravila likovno delavnico. S seboj je prinesla material za izdelavo okrasnih velikonočnih zajčkov s pirhi. Mali ustvarjalci so tako z velikim veseljem lepili in barvali ter se ob tem zelo zabavali. Nastale so prave umetnine. Po končanem delu pa so otroci zajčke odnesli domov, kjer so krasili lončnice na okenskih policah.

 

In tako se je končal naš mesec marec. Bil je poln doživetij in prijetnih trenutkov. Vsak obisk starša nam je polepšal dan in ga naredil posebnega. Otroci pa so se vsakega obiska iz srca razveselili. Zato hvala vsem in vsakemu posebej, ker ste si vzeli čas in vstopil v našo igralnico S tem smo skupaj dokazali, kako malo je potrebno, da narišemo nasmeh na otroški obraz.

 

Otroci s Kajo in Vlasto

Oglejte si tudi