Oceni objavo

Dvanajstič dobrodelno "Za človeka"

V organizaciji župnijske Karitas Mežica je v nedeljo, 23. oktobra, mežiški narodni dom napolnil dobrodelni koncert Za človeka.

Tradicionalna jesenska glasbena, včasih tudi literarno obarvana, prireditev, ki v naš kulturni hram že dvanajst let zapored privabi številne gledalce, s svojim prispevkom za vstopnico pripravljene pomagati ljudem v stiski, je tudi letos dodala piko na i celoletnemu prostovoljnemu udejstvovanju sodelavk mežiške župnijske Karitas. Koncert je potekal v duhu gesla evropskega leta prostovoljstva, ki se glasi »Nosite bremena drug drugemu!«, rdeča nit dekoracije, pa je bila rumena, saj so nastopajoči in ostali sodelujoči v zahvalo prejeli žareče nasmejano sonce, ki je sijalo tudi s panoja v dvorani – kakor vsako leto vse izpod pridnih rok prostovoljk.

Nastopajoči so zadovoljili različne glasbene okuse – ljubitelje narodnozabavne glasbe sta razveselila ansambel Golte in ansambel Pepelnjak, slovensko ljudsko izročilo so predstavljali člani folklorne skupine Pastirji iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, etno skupina Šajke iz Vuhreda ter družina Oraže z avstrijskih Sel. Za nekaj resne glasbe na harmoniki je poskrbela Ravenčanka Gabrijela Lečnik, vokalna skupina dar iz Slovenj Gradca pa za navdihujoče ritme, zvoke in besedila. Vrhunec večera sta prav gotovo predstavljala nastopa vsem znanega Adija Smolarja in talentirane koroške Primorke Jerice Haber. Zbranim sta spregovorila novi mežiški dušni pastir Davorin Vreča in vodja skupine prostovoljk Karitas Mežica Hedvika Blatnik.

1/3

Sodelavke Karitas so poskrbele tudi za zakusko po koncertu.

Adi Smolar pred polno dvorano Narodnega doma.

Gabriela Lečnik in sakralna glasba na harmoniki.

V letu 2010 je Karitas Mežica s približno 5.500 euri pomagala otrokom, družinam in posameznikom blažiti razne nastale stiske – čisto konkretno: za nekaj osnovnošolcev so poravnali del stroškov šole v naravi, 15 dijakom in učencem so poravnali del stroškov za šolske potrebščine; plačujejo položnice in tako naprej. Tudi izkupiček od prodanih vstopnic za letošnji koncert bo šel v prave roke in pregnal sence ter narisal vsaj majhen sončni žarek. Zato vsem, ki ste se ga udeležili – lepa hvala!

 

Oglejte si tudi