DANES
24°C
9°C
JUTRI
21°C
14°C
Oceni objavo

Turistična zveza Slovenije nagradila ureditev trškega jedra v Mežici

Župan Občine Mežica Dušan Krebel je na včerajšnji slovesnosti v Grand hotelu Union Ljubljana prevzel priznanje Turistične zveze Slovenije (TZS) za lepo urejeno trško jedro in zanimiv pristop k urejanju starih jeder. Občina se je namreč prijavila na razpis TZS, Moja dežela, lepa in gostoljubna, pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Marjana Šarca, ocenjevalna komisija pa je o našem trškem jedru podala naslednje mnenje:

»Mežici, staremu rudarskemu naselju, je uspelo ohraniti živost in socialno povezanost. K temu pripomore načrtno urejanje več funkcionalnih jeder v sodobne in povezovalne prostore, kot so Kulturni dom s športnimi in zunanjimi prireditvenimi prostori, nova tržnica in park pri občinski stavbi. V jedru zavzema pomembno mesto tudi kompleks stare osnovne šole, kjer je okolica kot javni park urejena tako za potrebe šole kot tudi za domačine, kar predstavlja zanimiv pristop k urejanju starih jeder. Vse ureditve odlikujejo sodobne arhitekturne rešitve, ki se z uporabo lokalnih in ekološko sprejemljivih  materialov dobro vključujejo v dani prostor.«

S podelitvijo priznanj najbolj urejenim in gostoljubnim krajem v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019, so se zaključili Dnevi slovenskega turizma, osrednji turistični dogodek v Sloveniji.

»Tekmovanje, ki poteka že od leta 1991 in je bilo tokrat že osemindvajsetič, je zastavljeno zelo širokopotezno, saj v njem sodelujejo večja, srednja in manjša mesta, turistični, zdraviliški in izletniški kraji, mestna, trška in vaška jedra, kampi in glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti in Petrolova prodajna mesta. Zaradi tako široke zasnove tekmovanja lahko neskromno povem, da se je tudi zaradi tega tekmovanja in seveda vseh sodelujočih v njem turistična ponudba v Sloveniji občutno izboljšala,« je med drugim dejal Pavle Hevka, predsednik Turistične zveze Slovenije, ob tem pa pohvalil še odlično delo številnih prostovoljcev v turističnih društvih in zvezah po vsej Sloveniji, ki leta in leta brez plačila prispevajo svoj delež pri rasti in razvoju slovenskega turizma.

1/2


Letos se je sicer na državno tekmovanje akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna uvrstilo 90 mest in krajev, 18 kampov in glampingov, sedem mladinskih prenočišč, 28 tematskih poti in Petrolovi bencinski servisi.

 

Oglejte si tudi