Mengeš

JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

V Malem Mengšu zamenjano avtobusno postajališče

Občina Mengeš je konec leta 2017 začela in zaključila zamenjavo avtobusnega postajališča v Malem Mengšu. Novo postajališče nudi čakajočim zaščito proti dežju in vetru ter s krajinsko zasnovo dopolnjuje urejen videz lokacije. Za zaključek projekta zamenjave neustreznih avtobusnih postajališč v občini je potrebno zamenjati še eno postajališče, in sicer postajališče na nasprotni strani cestišča. Sredstva za zamenjavo so že rezervirana v proračunu 2018.
Stara avtobusna postajališča so bila neustrezna, saj čakajočim niso ponudila zaščite pred vremenskimi nevšečnostmi. V občini so se zato, po pregledu obstoječih možnosti, odločili za krajinsko zasnovane nadstrešnice, ki so primerne za postavitev v krajini, tako na postajališču v Toplah kot v naseljih. Prijeten, topel, alpski videz avtobusnih postajališč ustvarjajo ovalna strešnica, konstrukcija v svetlo sivi barvi in z masivnim lesom obloženi nosilni, jekleni stebri. Avtobusna postajališča so bila izbrana tudi, ker se lahko modularno sestavljajo in ker so v celoti montažna konstrukcija – postajališče se sestavi na lokaciji. Del avtobusnega postajališča so tudi opozorilni znaki za ptice, obvestilo o prepovedi plakatiranja in sedežna klop iz masivnega lesa.

V letu 2018 so v proračunu občine za vsa avtobusna postajališča zagotovljena tudi sredstva za redno čiščenje steklenih površin, predvidoma štirikrat letno ter za pometanje površin postajališč z robniki v bližnji okolici in praznjenje košev za smeti, kar se izvaja predvidoma enkrat tedensko. Poenotena avtobusna postajališča in njihovo redno vzdrževanje so del aktivnosti uprave, da zagotovi urejeno občino.

1/2

Avtobusne postaje v občini pred obnovo niso nudile zaščite pred vremenskimi nevšečnostmi

Del avtobusnega postajališča so tudi opozorilni znaki za ptice, obvestilo o prepovedi plakatiranja in sedežna klop iz masivnega lesa

 
Besedilo in foto: Občinska uprava Mengeš

Oglejte si tudi