Mengeš

JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

USTVARJALNE DELAVNICE RAZLIČNIH LIKOVNIH TEHNIK

Kot že vrsto let je tudi ta petek 22. in soboto 23. januarja 2016 na Osnovni šoli Mengeš potekala likovna delavnica za učence, ki želijo pridobiti več tovrstnega znanja. Likovni pedagog Lojze Kalinšek, ki uči na šoli in je hkrati tudi mentor v Likovnem društvu Mengeš, je organiziral svojevrstno delavnico, v kateri je sodelovalo 11 učencev, kot mentorji Likovna pedagoginja Sara Šmid in osem članov Likovnega društva Mengeš.
Ljubiteljski slikarji likovnega društva so prikazali različne tehnike likovnega ustvarjanja, učenci pa so se  odločili po svojih interesih. Mentorji so pripravili vsak svojo tehniko za predstavitev učencem, ki so  se spoprijeli s svojevrstnimi izzivi polni navdiha. Mentorji so predstavili suhi pastel Milica Tomšič in Ina Malus, risbo s tušem in lavirano  risbo Leonida Goropevšek, slikanje z akrilom in lopatico Barbara Rabič in Dari Korošec, linorez Sara Šmid in Emanuela Rodica, oljni pastel Irena Novak  in kolaž Binca Lomšek. Svoje bogate izkušnje so   predano podajali in prenašali znanja na  mladi rod  ustvarjalcev.

Drugi dan delavnice so nekateri učenci poskusili tudi drugo tehniko in tako ugotovili, v kateri se lažje ali bolje najdejo oziroma jim bolj leži. Energija, ki so jo izžarevali in s katero so ustvarjali vsak svoje likovno delo, je ob koncu delavnice dala izjemno dobre rezultate. Medgeneracijsko sodelovanje in druženje, izmenjava izkušenj in znanja bogati tako učence kot mentorje, rezultati  takih delavnic pa so vsako leto boljši, vsaj tako pravi likovni pedagog, slikar in fotograf Lojze Kalinšek, ki organizira tovrstno ustvarjalno druženje. Likovna dela, ki so nastala na tej delavnici, bodo razstavljena na Osnovni šoli Mengeš.

1/21

Nastala likovna dela

Učenci so padli "noter"

Žana ustvarja "Bika" v kolažu

Delavnico si je ogledal tudi ravnatelj Milan Burkeljca

Suhi pastel z Milico in Ino

Mentor likovni pedagog Lojze Kalinšek in Maša Vončina svojim kolažem

Ogled ustvarjanja mladih navdušenih likovnikov

Suhi pastel

Velika izbira

Z Milico in Ino ustvarjanje v pastelu

Linirez s Saro in Emo

Oljni pastel z Ireno

Milica in Nejc s "Petelinom"

Maša V., Maša D. in Žana z Binco ustvarjajo v kolažu

Binca in Maša D. pri ustvarjanju "Klovna"

Barbara prikazuje delo z lopatico v akrilu

Pri izdelavi kolaža so potrebovali različne materiale

Maša D. s svojim "Klovnom"

Dve dečvi in suhi pastel

Barbara prikazuje delo z lopatico Lucijani in Lani

Učenka se je zatopila v delo

Oglejte si tudi