DANES
24°C
11°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Prvi tradicionalni "Sač" turnir

Čeprav je šport najprej telesna dejavnost, je eden njegovih ključnih elementov tudi socialni vidik oziroma druženje.

Pri vadbi v skupini smo ljudje bolj konsistentni, vadba pa je bolj učinkovita. Odnosi nas bogatijo in šport pomeni tudi priložnost za učenje socialnih in komunikacijskih veščin, ki nam vedno koristijo tudi na drugih področjih življenja.

Tako so razmišljali tudi trije člani Teniškega kluba Mengeš  Tomaž Alandžak, Andrej Marucelj in Tomaž Verbič. Izkoristili so možnost in združili ti dve ključni komponenti, šport in druženje, ter nas v soboto, 29. 7. 2023, povabili na prvi tradicionalni »Sač« turnir.

Glede na dopustniški čas se je turnirja uspelo udeležiti 20 članov, ki so odigrali po 3 tekme dvojic. Pari so bili za vsako kolo izžrebani naključno. V polfinalu in finalu so tekme odigrali le najboljši: tretje mesto sta tako osvojila Albin Reven in Tomaž Magerl, drugo Andrej Peterlin in Domen Vrankar ter prvo Nejc Peterlin in Brane Surla. Čestitke vsem!

1/3



Ker pa šport ni povezan samo z druženjem in socialno komponento, temveč tudi z dobro prehrano, so organizatorji poskrbeli, da se je dobro jedlo. Turnir so odprli z odličnim zajtrkom, jajčki z gobami, ob koncu turnirja pa seveda poskrbeli še za odlično kosilo izpod peke – SAČ.

Bil je lep sončen dan in dobro smo ga izkoristili; s športno aktivnostjo, odlično hrano in dobro družbo.

 

Besedilo in foto: Nuša Rogelj

Oglejte si tudi