Mengeš

JUTRI
21°C
13°C
ČET.
23°C
12°C
Oceni objavo

Miklavžev turnir 2018: Tim Weisseisen v finalu ustavil senzacionalnega Andreja Oblaka

Kot vsako leto je bil zadnji turnir za Slovenski pokal v namiznem hokeju odigran decembra v Mengšu v organizaciji domačega kluba NHK Mengeš. Tokrat se je zbralo 26 tekmovalcev, zmagal pa je, tako kot lani, Tim Weisseisen (NHK Kranj).
V prvem delu so tekmovalci nastopili v treh skupinah, prvi štirje pa so napredovali v finalno skupino. In že po prvem delu je dišalo po presenečenju, saj je Andrej Oblak (NHK Kranj), ki se je pred kratkim vrnil na tekmovanja po zelo dolgi odsotnosti,  v svoji skupini dobil vse tekme s fenomenalno gol razliko 35-4 in napovedal zanimiv drug del.
V preostalih dveh skupinah sta prvo mesto osvojila Bernard Škrlep in Tim Weisseisen. Vsi nosilci so napredovali v finalno skupino, še največ dela je imel Jakob Zalokar Obadič, ki je v medsebojnem dvoboju ugnal Nejca Kiphuta tesno s 3 : 2 in ga tako prehitel za dve točki.
V drugem delu je bilo zelo napeto, Andrej Oblak je sicer utrpel tri poraze, a še vedno zaključil na visokem drugem mestu tik za Timom. Presenetljivo sta zunaj play offa ostala brata Nejc in Rok Škrlep, pri čemer je imel Rok na desetem mestu celo pozitivno gol razliko!
Tim in Andrej sta bila uspešna tudi v četrtfinalu in polfinalu. Tim je ustavil Andreja šele v finalu in prišel do prve zmage v sezoni 2018/19, Andrej pa do izjemnih 500+ točk za svetovno lestvico.
Tretji je bil Anže Božič in se s tem približal Bernardu Rjavcu na zgolj eno točko v skupnem seštevku.
1/3

Prvi trije osnovnošolci (z leve): Jakob Zalokar Obadič, Miha Škrlep in Gal Bohinc.

Finalni dvoboj med Andrejem in Timom

Prizorišče turnirja - župnijski dom Mengeš

Od članov NHK Mengeš je bil najvišje Bernard Škrlep na šestem mestu.
Omenimo še osnovnošolce, prvi je bil Miha Škrlep (NHK Mengeš), drugi Jakob Zalokar Obadič, tretji pa Gal Bohinc.
Slovenski pokal se nadaljuje konec januarja v Sevnici, v novem letu pa vse ljubitelje namiznega hokeja vabimo, da se nam pridružijo na naših klubskih treningih, ki potekajo ob ponedeljkih ob 18.30 v kleti pod Občino Mengeš.

Besedilo in foto: Bernard Škrlep, NHK Mengeš

Oglejte si tudi