Mengeš

DANES
24°C
12°C
JUTRI
17°C
12°C
Oceni objavo

Skupščina Kulturnega društva Mihaelov sejem

Na letnem sestanku, 31. Skupščini Kulturnega društva Mihaelov sejem, so članice in člani ter prisotni gostje, uvodoma prisluhnili poročilom o opravljenih aktivnostih.

Poleg nastopov glasbenih sekcij - Harmonikarskega orkestra, katerega vodi Robert Stopar in Sejmarjev, pod vodstvom Marjana Urbanije, je poročilo vsebovalo tudi podatke o organizaciji in izvedbi prireditev.

Zaradi mnogih skupaj izpeljanih dogodkov v letu 2023, je izrečena zahvala Občini Mengeš, Turističnemu društvu Mengeš, Zvezi kulturnih društev občine Mengeš in Toma prireditve, kot tudi društvom, vključno z Mengeško godbo in njihovo veteransko sekcijo. Prav zaradi naštetih je bilo lahko društveno delovanje pestro in uspešno.

Društvo bo tudi v letu 2024, v katerem so Sejmarji in tudi Harmonikarski orkester že opravili nekaj nastopov, krepilo sodelovanje in povezovanje z drugimi društvi ter sledilo interesom širše skupnosti.

V sprejetih programskih smernicah in planu dela društva je tako na področju prireditvene dejavnosti, ki je namenjena predvsem občankam in občanom, kar nekaj, sicer že tradicionalnih prireditev.

Napovedani sta dve izvedbi mengeških melodij okusov in glasbe – Kuh'na v Mengšu in sicer 20. aprila ter 25. maja.

1/5

Skupščino je nagovoril Župan Bogo Ropotar

Poročilo o nastopih Sejmarjev je podal vodja Marjan Urbanija



Osrednja letošnja prireditev v Mengšu, katero kulturno društvo Mihaelov sejem pripravlja skupaj z Mengeško godbo, pa bo vsekakor praznovanje njihove 140. obletnice.

Sejem v Mengšu, od 20. do 22. septembra bo tako predvsem godbeno obarvan, pestra pa bo tudi vsebina ob sejemskih dogodkov, saj poleg ponudbe na stojnicah, organizatorji že snujejo končno podobo prireditve, ki bo obiskovalcem omogočila prijetno druženje in razvedrilo.

Besedilo in foto: Kulturno društvo Mihaelov sejem


Oglejte si tudi