Mengeš

DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

36. Pod mengeško marelo

V soboto, 15. februarja, je v Kulturnem domu Mengeš potekal pravi glasbeni spektakel, koncert s presežkom, 36. Pod mengeško marelo. To je bilo slutiti že pred prireditvijo, saj je bila dvorana izredno hitro razprodana. Mengeška godba pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja je pripravila bogat glasbeni program, tokrat bolj zabavno obarvan.

Poleg tradicionalnih koračnic je godba ponovila uspešnici z božično-novoletnega koncerta, in sicer energično skladbo El Cumbanchero, s Čardašem pa je navdušila mlada klarinetistka Kika Szomi Kralj. Na odru sta se izmenjali dve godbi. Tokrat je nastopila tudi Veteranska sekcija Mengeške godbe pod vodstvom Janeza Pera. Z jubilanti, ki letos obeležujejo 20. obletnico delovanja, so zapeli Pevska skupina Rž iz Loke pri Mengšu in Ansambel Kerlci, v katerem igrata brata Škrlep. Z Mengeško godbo pa sta zaigrala Stopar Trio in SkorBand. Kot osrednji gost je mengeško občinstvo navdušil Magnifico, ki je zapel ob spremljavi godbe. Namensko za to prireditev so nastale nove priredbe njegovih skladb, ki so jih ustvarili domači mengeški glasbeniki, in sicer 24.000 poljubčkov – Primož Per, Tivoli – Teja Komar in Gospod, težko sem ponižen – Primož Kosec. Glasbeno dogajanje je odlično in humorno povezal Tilen Artač, ki je navdušil z imitacijami, preobrazbami ter z glasbenimi vložki, ki jih je izvedel skupaj z godbo. 

1/13


Pod "Marelo" je zapel tudi Magnifico...

...in si nadel tudi del narodne noše.

Mengeška godba in Magnifico.

Kapelnik Dimitrij Lederer in Magnifico.

Veretanska sekcija Mengeške godbe v letošnjem letu obeležuje 20-letnico delovanja.

Ansambel Kerlci

Pevska skupina Rž

Povezovalec, imitator, pevec Tilen Artač, na fotografiji v vlogi Predina

Klarinetistka Kika Szomi Kralj je navdušila z izvedbo Czardasa.

Stopar Trio

Del zasedbe SkorBanda.

Drugi del SkorBanda, ki sicer šteje kar 10 članov.

Skoraj triurni glasbeni spektakel zagotovo ne bo šel v pozabo. Vsega tega pa ne bi bilo brez pomoči delovne ekipe TD Mengeš, ki je pripravila odrsko sceno, številnih donatorjev in podpornikov Mengeške godbe, ki se jim prav lepo zahvaljujemo za sodelovanje. 

 

Besedilo: Maja Keržič 

Foto: Jože Lešnik

Oglejte si tudi