DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Zimovanje na Uskovnici

Kaj je lepšega, ko prideš poln zadovoljstva domov ob koncu čudovitega vikenda? Prav zagotovo spomin, res čudovit spomin na sedaj že tradicionalno zimovanje, ki se je letos ponovno odvil v Salezijanski koči na Uskovnici. Vse dni smo bili deležni aromaterapije. 

V koči, kjer je bila le naša skupina planincev sredi mirnega okolja, so se menjavale vonjave po kurjavi iz peči in odlični hrani izpod spretnih rok kuharja Luka. Zunaj je resnično dišalo po pomladi, kar so nakazovali temperatura, sonce in kopni deli površja. Navsezadnje pa nas je med turo proti vrhu Hrustnik razvajal vonj borovcev, preko katerih smo premagovali brezpotje in debelejšo snežno odejo. Na poti čez greben Hrustnika do sedla Plesišče, kjer pa je zadišala še malica, so največ moči potrošili prvi iz skupine za gaženje in malo težji člani skupine, ki so z občasnim vzklikanjem izvajali borbo z vrnitvijo na vrhnji sloj snega. Hitri spust s pomočjo zadnjega dela sredinskega dela trupa do Rudnega polja je zaznamovalo veselje vseh sodelujočih, kasneje pa smo rdečeličneži v koči snedli slastno kosilo vse do dna lonca. 

Nismo pozabili na masažo možganskih celic, tako smo zunaj pri koči utrdili znanje o iskanju zasutega z žolno, izvajali pravilno gaženje in se ustavljali s pomočjo cepina, pred večerjo pa še poklepetali ob zabavnem zimskem kvizu. Večeri so minili tudi ob vihtenju raznovrstnih kart in spoznavanju prisotnih, ki so kljub večletnega poznanstva doživeli kakšno presenečenje. 

1/2

Zaustavljanje s cepinom

Planina Konjščica

V prihodnje pa bi radi še koga spoznali, zato ne pozabimo na vse pretekle društvene aktivnosti, na katere smo ponosni, še bolj pa bomo ponosni na naše zveste člane in tudi nove, tako da si uredite članstvo v našemu društvu. Z odprtimi rokami vabljeni v našo družbo na vse naše prihajajoče aktivnosti! 

Fotografije, naj bo udeležencem v spomin, ostalim pa vabilo, da se nam pridružite na naslednjem izletu.

Besedilo in foto: PD Janez Trdina Mengeš

 

Oglejte si tudi