Mengeš

DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Nova uradna spletna stran Občine Mengeš

Občina Mengeš s 5. septembrom 2023 prehaja na novo spletno stran. K posodobitvi smo pristopili zaradi tehnoloških posodobitev predhodne strani, kot tudi zaradi vsebinske prenove. Novo spletno okolje bo odslej za uporabnike gotovo veliko prijaznejše, saj je nova stran urejena tako, da sledi potrebam uporabnika.

Spletišče je izdelano v odzivnem načinu, tako da je prilagojeno delovanju na mobilnih napravah (mobiteli in tablični računalniki). Brskanje po spletni strani bo odslej na vašem mobilniku ali tabličnem računalniku bistveno prijaznejše in preprostejše, saj se izgled strani prilagaja velikosti zaslona vaše naprave. V skladu z modernimi smernicami je prilagojena tudi za hitro nalaganje in večjo preglednost.

Prilagoditev izgleda

Sodobne smernice oblikovanja spletnih strani so osredotočene na minimalističen izgled, s prevladujočo belo barvo in jasno pregledno vsebinsko strukturo. Moderen dizajn ohranja celostno grafično podobo občine, a hkrati povečuje berljivost s smiselno količino barvnih elementov, večjimi razmiki vrstic in preureditvijo vsebin na tak način, da so lažje za branje, saj vemo, da se lahko povprečni občan ob poplavi informacij preprosto izgubi. Vse vsebine so odslej dostopne z enim do največ dvema klikoma v glavnem meniju, osrednja stran pa vam ponuja hitre ikone za dostop do najpogosteje iskanih vsebin.

Zakonska skladnost

Nova spletna stran ustreza zahtevam Uredbe o varstvu osebnih podatkov in Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, saj je njeno delovanje prilagojeno za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Obiskovalec spletne strani lahko sam (s klikom na sivo ikono v zgornjem levem kotu) izbere velikost pisave, barvno shemo, delovanje je prilagojeno tudi za delovanje na mobilnih napravah (različna širina), podprto je branje z bralnimi vmesniki. Tako slepim podpira orodja za avtomatsko branje besedil in drugih elementov ter premikanje po strani z bližnjicami na tipkovnici. Prav tako pa dodaja funkcije za slabovidne (za večanje besedil, barvno slepoto in druge bolezni vida).

Posodobitev obstoječih vsebin

Prenova spletne strani je zahtevala tudi vsebinski pregled in posodobitev obstoječih vsebin, ki smo jih reorganizirali v smiselne menijske sklope ter zmanjšali število podrejenih strani. Objavljene niso le vsebine, ki naj bi jih Občina obvezno objavila na spletni strani, ampak smo skušali obseg vsebin razširiti na način, da bodo vsebine sovpadale tudi z novimi smernicami in usmeritvami glede lokalnega turizma in razvoja občine.

Prenovljena spletna stran vključuje tudi integracije z različnimi priljubljenimi sistemi, med drugimi novice in dogodke MojaObcina.si/menges, e-vloge na e-upravi (bodo na voljo v prihodnosti), zemljevide, video posnetke in še več. Vsi zainteresirani občani se lahko poleg tega naročijo na tedensko obveščanje, s čimer bodo enkrat tedensko (petek zjutraj) prejeli elektronsko pošto s tedenskim seznamom novic, razpisov in dogodkov v občini.

Uporabnike prosimo za razumevanje, če naletite na kakšno vsebinsko napako, saj vse vsebine v začetnem obdobju še vedno urejamo in dopolnjujemo.


Vsak je lahko soustvarjalec lokalnega utripa v občini Mengeš

MojaObčina.si je vodilni slovenski medij na področju lokalnega obveščanja. Občinam omogoča integrirano in s tem hitrejše obveščanje občank in občanov. Informiranost in povezanost ljudi na lokalni ravni, sploh pa večja vidnost lokalnega ustvarjanja so prioritete portala. S sodobnim multimedijskim sistemom uspešno povezuje generacije mlajših in starejših, ki na portalu soustvarjajo pisano lokalno dogajanje. Danes je portal po številu avtorjev in po številu objavljenih vsebin največji medij v Sloveniji. MojaObčina.si je javno odprt prostor, na katerem lahko različni avtorji svoje informacije širijo naprej na občinsko stran, družbeno omrežje Facebook, tedenske e-novice in druge spletne straniPortal MojaObčina.si Mengeš tako na enem mestu združuje vse lokalne skupnosti iz občine Mengeš in ponuja največji izbor novic in dogodkov iz lokalnega okolja - torej tistih, ki jih le stežka ali pa celo ne najdemo v osrednjih medijih. To je odlična priložnost za organizacije iz Mengša, da dosežete večjo odmevnost svojega dogajanja, saj vemo, da z vašim delovanjem pomembno prispevate k lokalnemu utripu kraja.

Tudi vi lahko soustvarjate lokalni utrip v občini, zato vas vabimo, da se pridružite že 211 avtorjem, ki že širijo dober glas o dogajanju v občini Mengeš in se brezplačno registrirate na MojaObčina.si Mengeš, v kolikor ste registracijo že opravili, pa se na portal le prijavite in že lahko objavite zanimivosti iz vaše občine.

Pomembnejše in pozitivne objave se širijo tudi izven meja občine, kar vam omogoča, da vaš dober glas doseže mesečno v povprečju že več kot 11.113 ljudi, ki redno spremljajo MojaObčina.si Mengeš.

Vabljeni, da postanete pomemben del lokalne skupnosti v občini Mengeš.


Oglejte si tudi