Mengeš

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Najmlajši mešali koktajle

Tradicionalno barmansko srečanje in piknik, ki ga vsako leto organizira Društvo barmanov Slovenije, je v torek, 20. septembra, potekalo v Lokalu na Gobavici nad Mengšem, Pr`Fartku.
Uvodni začetni govor na tradicionalnem barmanskem srečanju je imel predsednik Društva barmanov Slovenije Aleš Ogrin. Gostitelj Tomaž Fartek se je v svojem govoru zahvalil vsem prisotnim za udeležbo, najmlajšim pa je zaželel uspešen nastop in izvrstno pripravo brezalkoholnega koktajla pred občinstvom in strokovno žirijo. Srečanja se je udeležil tudi podžupan Bogo Ropotar, ki je s svojimi besedami v govoru pohvalil gostitelja gostinca Tomaža Fartka in njegov lokal v Mengšu. Najmlajši udeleženci so s pomočjo svojih staršev barmanov v času druženja na pikniku pri Tomažu mešali brezalkoholne koktajle in predstavili svoje koktajle občinstvu, pri tem pa jih je ocenjevala strokovna žirija, ki je potem tudi izbrala najboljšega. Svoj koktajl je predstavila tudi letošnja državna prvakinja v mešanju koktajlov Draga Kepeš, ki kmalu odpotuje v Tokio na svetovno prvenstvo, kjer se bodo srečali le najboljši barmani s celega sveta.
1/7

strokovna žirija



podelitev medalj



Druženje je potekalo na zunanji terasi Lokala na Gobavici Pr` Fartku, ob lepem sončnem vremenu in tudi nekaj deževnih kapljic ni pokvarilo prijetnega druženja.

Besedilo in foto: Sabrina Fartek

Oglejte si tudi