DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Tretje srečanje vaščanov in članov TD Dobeno

Letos smo člani turističnega društva in vaškega odbora, na Dobenem, že tretjič zapored, združili moči in sredstva, ter v soboto 24. junija, skupaj priredili prijateljsko srečanje in piknik za vaščane in člane TD Dobeno. Naše druženje je potekalo sredi narave, na jasi v gozdičku, pri Brigiti Herjavec in Damjanu Žuglju, ki sta nam tudi letos, prijazno odstopila prostor za ta dogodek. Prijetno okolje dogajanja je še dodatno prispevalo k spontanem in veselem razpoloženju vseh udeležencev. Medse smo povabili tudi Mengeškega župana g. Jeriča, podžupana g. Ropotarja in predsednico TD Mengeš, go. Zorko Požar, ki so se odzvali našemu vabilu!

Vsakodnevne obveznosti do sebe in bližnjih, nam ne puščajo veliko prostora in priložnosti za taka druženja. Številna udeležba, pa je pokazala, da si prebivalci tega želimo. Srečanje in program celotnega letošnjega dogajanja je poželo mnogo pohval, s strani krajanov in gostov.

Pred 3 leti izražena ideja je sprožila odločitev, da namesto izleta, za vaščane in člane TD Dobeno, raje organiziramo srečanje s piknikom, se je izkazala kot pravilna. Že udeležba na prvem srečanju je to potrdila in drugo srečanje je z udeležbo (tudi zaradi večjega prostora), prvo preseglo. Letošnje druženje smo skušali obogatiti, ne samo na kulinaričnem, temveč tudi na kulturnem in športnem področju.
Na skupnem sestanku UO TDD in VO, smo si ravno en mesec pred dogodkom, razdelili naloge in določili ekipe za posamezna področja, tako je bilo 1 dan pred srečanje že vse pripravljeno: oder za nastopajoče, mize in klopi, za udeležence, prostor za športne aktivnosti, otroški kotiček, stojnici za sprejem in dobrodošlico, ter lepo pogrnjene mize in stojala za prikaz izdelkov Dobenskih umetnikov.  Vreme nam je bilo, kljub slabim obetom, naklonjeno. Kmalu po 13. uri, so pričeli prihajati prvi udeleženci in bilo nas je vse več in več. Vsakega prišleka so ob prihodu, ob stojnici, pozdravili člani TD, jim ponudili pecivo, ki so ga pripravile naše vrle sovaščanke in aperitiv, ki so ga prispevali Dobenski gostinci. Večina obiskovalcev si je nato z zanimanjem ogledalo »Dobenske umetnine«: ročne vezenine ge. Ivanke Roudi, umetniške slike na platnu ge. Nace Aleš, ter unikatno in umetniško keramiko ge. Brigite Herjavec, katere izdelki »keramična čipka«, so se uvrstili v protokolarna darila republike Slovenije. Za prijetno glasbeno kuliso, veselo razpoloženje in ples, je pridno skrbel naš glasbeni prijatelj, Frenk Osterman.

Ko so se obiskovalci posedli, si postregli s pijačo in obaro, je vse prisotne pozdravil, ter jim zaželel dobrega počutja in zabave, predsednik TD, Tone Vidrgar. Zahvalil se je tudi vsem, ki so s svojim delom in prispevki pripomogli, k organizaciji in izvedbi srečanja, ter vsem gostom, za njihovo udeležbo. Prisotne so pozdravili in jim zaželeli prijetno druženje, še Mengeški župan g. Jerič, podžupan g. Ropotar in predsednik VO Dobeno g. Vehovec.

Sproščeno druženje se je nadaljevalo, po pripravljenem programu, ki ga je tekoče povezovala ga. Meta Selan. Na odru so se izmenjali: kvartet harmonikarjev, Frenk, Ivan, Primož in Andrej, ki so poskrbeli za hitrejše obrate, tako se je pod odrom zavrtelo kar precej parov, tudi župan in podžupan sta zavrtela  svoji spremljevalki in pokazala, da poleg vodenja občine, zmoreta še kaj…, spontan aplavz, sta za svoj nastop poželi, mladi Dobenki, 11 letna Tara Kasaš, za igranje na kitaro in 12 letna Brina Premk, na klaviaturah, Zara Premk, pa je navdušila s tekočim pripovedovanjem različnih smešnic.

1/16
















Udeleženci, so se lahko vseskozi krepčali, z dobrotami z žara, za katere sta skrbela Damjan in Klemen ter gasili žejo z različnimi hladnimi pijačami in tudi svežim sadnim sladoledom. Veliko prisotnih se je udeležilo športnih aktivnosti, 8 trojk vlečenja vrvi in 10 parov, tekmovanja v metanju podkev, zmagovalcem v obeh disciplinah je predsednik TD izročil praktične nagrade, glavni sodnik tekmovanja je bil (že po funkciji mu to pripada), naš župan g. Jerič.  

Veselega druženja se je letos udeležilo blizu 100 zadovoljnih krajanov, nekaj jih je manjkalo zaradi poroke, ki se je istočasno dogajala na Dobenem, nekaj vaščanov, pa je že odšlo na dopust. Soglasni smo, prireditev je povsem uspela, bila je nadgrajena in nagrajena z mnogimi pohvalami.

 

Besedilo in foto: T. Vidrgar

Oglejte si tudi