Mengeš

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Lanišek med boljšimi na svetu, mlajši upi iz SSK Mengeš vodilni v Sloveniji

Potem ko Anžetu Lanišku v prejšnji zimi nikakor ni šlo po načrtih in željah, je odlični smučarski skakalec iz SSK Mengeš v novo sezono odrinil zelo dobro. Na uvodni ekipni preizkušnji v Visli, na kateri je Slovenija zasedla sedmo mesto, je bil najboljši član naše četverice, vidno vlogo pa je nato igral tudi na posamičnih tekmah, saj si je na vseh novembrskih preizkušnjah priskakal točke za svetovni pokal.

Na jugu Poljske je 22-letni Domžalčan za začetek pristal na 20. mestu, v Kuusamu pa je nato poletel še do desetega in 21. mesta. Tako je prejšnji mesec sklenil s 47 točkami, s katerimi je po uvodnih dveh postajah v skupni razvrstitvi zasedal štirinajsto mesto, kar je bil lep obet pred bližajočim se prvim vrhuncem zime – znamenito novoletno turnejo štirih skakalnic v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu.

Mlajši varovanci trenerjev Aleša Selaka in Luke Brnota so letošnjo tekmovalno sezono na plastični podlagi končali že v drugi polovici oktobra. Zatem so še skoraj tri tedne vadili na domačih skakalnicah v Zalokah pod Gobavico, ki so jih prizadevni starši prekrili s filcem, ki bo zadržal morebitni zapadli sneg, da bodo lahko neustrašni orliči na njih skakali tudi pozimi. Med čakanjem na snežinke pa pridno krepijo telesno pripravljenost (ob ponedeljkih v telovadnici Osnovne šole v Mengšu, ob sredah in petkih pa pri brunarici) ter razvijajo svoje motorične sposobnosti tudi z rolanjem.
Za mengeškimi upi sta sicer spet izjemno uspešna poletje in jesen, kar dokazujejo tudi številna priznanja, ki so jih osvojili na tekmovanjih pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. Med dečki, starimi do 15 let, je tako Taj Ekart v vseslovenskem pokalu pristal na tretjem mestu, v konkurenci do 12 let sta Nik Bergant Smerajc in Tit Voranc Božič osvojila prvo oziroma tretje mesto, med deklicami do 11 let pa je bila najboljša Živa Andrić.

V končni razvrstitvi pokala gorenjske regije sta Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec med dečki, starimi do 12 let, slavila dvojno zmago, med najboljšo trojico pa sta v skupnem seštevku končala tudi drugouvrščeni Alen Pestotnik (do 11 let) in tretjeuvrščeni Benjamin Bedrač (do 13 let). Kdor bi se jim želel pridružiti, je prisrčno vabljen vsak ponedeljek (ob 16.30) v telovadnico OŠ Mengeš, vse želene odgovore pa boste dobili tudi na telefonskih številkah 041/767-397 in 041/750-404. Ob tem kaže izkoristiti še priložnost, da pred bližajočimi se prazniki vsem bralkam in bralcem voščimo vesel božič in srečno novo leto 2019!


Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: J.D. (FB)

 

 


Lanišek med boljšimi na svetu.

Oglejte si tudi