Mengeš

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

12. teniško srečanje med Mengšani in (ne)Mengšani

Srečanje med člani kluba TK Mengeš, ki imajo stalno prebivališče v Mengšu in člani, ki prebivajo zunaj našega mesta, ima že kar lepo tradicijo. Dogodek velja za klubski derbi spomladanskega dela sezone, tako kot velja jeseni za srečanje med Malim in Velikim Mengšem. Srečanje ima od samega začetka tudi simbolno noto, saj vsakoletno poteka ob koncu meseca maja oziroma v začetku meseca junija, in sicer z namenom počastitve občinskega praznika.

V letošnji sezoni je selektorsko mesto (Ne)mengšanov, od trenutno odsotnega Ivana Juretiča, prevzel njegov sokrajan iz Trzina Ljubo Mirič. Mengšane pa sta v boj popeljala Uroš Bregar in Tim Janežič. Zaradi številčne premoči mengeške ekipe, bilo nas je namreč kar 35 (od tega štiri dekleta), so morali (Ne)mengšani nekaj svojih igralcev poslati v boj po dvakrat. (Ne)mengeška ekipa je štela 29 igralcev, od tega 6 deklet, in je tekmovanje začela odlično, še preden se je turnir dobro začel, so že povedli s 3 : 0, vendar se je rezultat že v drugem kolu izravnal na 4 : 4. V tretjem krogu je sledil nekoliko močnejši pritisk domačinov, ki so z zmagami Faletiča, Kruljca, Strojana in dvojice Novoselec/Sršen pobegnili na razliko treh točk (8 : 5). Mengšani so to razliko skozi popoldan vztrajno zadrževali in odbijali nevarne napade. V popoldanskih urah pa jim je uspelo omenjeno prednost celo podvojiti in povesti z rezultatom 14 : 8, kar je v praksi pomenilo, da od osmih prihajajočih tekem potrebujejo zgolj eno zmago za remi oziroma dve za zmago. Remi sta že v naslednjem kolu zagotovili Liza Mušič in Nina Mulej, zatem pa se je začelo tehtanje, kdo od domačinov lahko še zmaga. Zaskrbljenost Mengšanov je zaradi težav glavnih adutov na osrednjih igriščih, kjer so pod loparji Lobode, Hrena in Jakopina klonili Hribar, Skok in Janežič, naraščala obratno sorazmerno z vedno bolj gorečim (ne)mengeškim plamenom upanja na remi. Kot strela z jasnega pa je odjeknila vest, da sta dvojica Majcen/Vuga na igrišču številka 1 priborila zmagovito točko za Mengeš. Minimalno zmago je nekoliko popravil še Tomaž Magerl (Štajerc), ki je postavil končni rezultat 17 : 13 v korist Mengšanov.

Mengšani smo tako po lanskem porazu spet prejeli prehodni pokal in nasprotnikom zatrdili, da ga bodo sedaj lahko spet nekaj časa opazovali bolj od daleč. Skupni rezultat je sedaj že 9 : 3 v korist domačinov, treba pa je upoštevati tudi dejstvo, da so vrste (ne)Mengšanov vsako leto močnejše, saj se vedno več igralcev iz sosednjih občin navdušuje nad prijetnim teniškim vzdušjem v našem klubu. Na koncu se zahvaljujem še vsem, ki so kakorkoli pripomogli k tako kvalitetni izvedbi srečanja.

 

Besedilo in foto: Tim Janežič

Oglejte si tudi