Lukovica

JUTRI
21°C
13°C
ČET.
23°C
12°C
Oceni objavo

3. noč na Gradiškem jezeru in 15. tradicionalni tek okoli jezera

Vikend 15.-16.9. je bilo za TD Gradišče letos, kar pestro, saj so organizirali, kar tri dogodke.  V soboto dopoldne so skupaj s Športnim društvom Slovenske steze – Slo Trail organizirali okoli jezera tekmo z vlečnimi psi.

Zvečer pa so organizirali veselico, ki je bila že 3. noč na Gradiškem jezeru. Poskrbeli so za pijačo in jedačo ter bogat ribolov (srečolov). Veliko število obiskovalcev pa so z narodno in zabavno glasbo zabavala skupina Joker ter Vili Resnik, ki so poskrbeli za pravi žur na jezeru, dolgo v noč.  Za marsikaterega vaščana je bila tako zelo kratka noč, saj je TD v nedeljo dopoldne organiziralo že 15. tek okoli jezera.

Zjutraj je tekače pri prijavnini pričakala megla, a, kar hitro se je pokazalo sonce, tako da je bilo tekačem vroče, a k sreči reševalna služba ni imela nobenega dela. Letos so imeli novost, da so se tekači lahko že predčasno prijavili na tek preko spleta, da so tako zmanjšali gnečo na dan tekmovanja. V cilj je letos priteklo, kar 305 tekačev. Najstarejši tekmovalec je bil Vodlan Feliks, star 77 let in je en krog pretekel v času 00:27:04.05 . Najmlajši tekač pa je bil Gaber Drčar Ovca, star 4 leta. Tekači so tekli na 4.200 m (en krog) ali 12.600 m progi  (trije krogi), otroci pa so tekli na 1.200 m progi. Sodelovali so tudi predšolski otroci na 100 m progi.

1/19



















 

Uradni rezultati bodo objavljeni tudi na spletni strani TD Gradišče.

TD Gradišče se zahvaljuje vsem sponzorjem, donatorjem, občini Lukovica, vaščanom, članom in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izpeljavi pestrega vikenda ob Gradiškem jezeru.

Oglejte si tudi