JUTRI
23°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Prostofer odslej tudi v Lučah

Občina Luče se pridružuje že več kot šestdesetim slovenskim občinam v projektu Prostofer, ki s pomočjo prostovoljcev in zavoda Zlata mreža zagotavlja brezplačni prevoz starejšim ter jim tako olajša dostop do različnih storitev. 
Županja Občine Solčava in župan Občine Luče sta danes dopoldne prevzela ključe električnega vozila Renault ZOE, ki bo namenjeno prevažanju starejših v okviru projekta. Direktor Zavoda Zlata mreža in vodja projekta Prostofer, Miha Bogataj, je po prevzemu vozila za prostovoljne voznike izvedel kratko usposabljanje ter opravil testno vožnjo z vsakim izmed šoferjev.
Prostovoljci bodo prevoze izvajali od 28. aprila dalje. Občani, ki potrebujejo prevoz, naj pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10, kjer bodo zabeležili njihove podatke ter lokacijo želenega prevoza. Klicni center za rezervacije prevozov bo od 22. aprila na voljo vsak delavnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa bo treba najaviti vsaj tri dni pred izvedbo storitve.
Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne prihodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Omogočal bo lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, javnih ustanov in podobno, po drugi strani pa bo s tem omogočena tudi večja mobilnost, socialna vključenost, medsebojno povezovanje, medsebojna pomoč in boljša kvaliteta življenja v tretjem življenjskem obdobju.
Vzpostavitev mreže brezplačnih prevozov je sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Evropskega sklada za regionalni razvoj in LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline. V projektu sodeluje šest občin Zgornje Savinjske doline, Občina Luče pa si avtomobil deli z Občino Solčava.         

Oglejte si tudi