Luče

DANES
19°C
12°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Prijava škode zaradi suše

Obveščamo vas, da Občina Luče pričenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi posledic suše 2022 na prizadetih kulturah kmetijskih rastlin. Ministrstvo za obrambo, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je 12. 08. 2022 izdala Sklep št. 844-18/2022-13-DGZR, v katerem je določeno, da se prične ocenjevanje škode zaradi posledic suše v letu 2022.

Pozivamo vas,  da škodo prijavljajo le tisti oškodovanci, ki so dejansko utrpeli škodo. Pogoj je tudi, da so oškodovanci vpisani v register kmetijskih gospodarstev oz. imajo številko KMG-MID. Če KMG-MID ni urejen na datum 31. 05. 2022, oškodovanec ni upravičen do državne pomoči. Velikost prijavljene površine zemljišč mora biti večja od 1ha primerljivih površin. Navedene površine in kulture morajo biti skladne s podatki v subvencijski vlogi oz. z zadnjim izpisom iz registra kmetijskih gospodarstev, če vloga ni bila oddana.

Oškodovanci izpolnite predpisan Obrazec 2 – Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči, ki je na voljo na spletni strani in v tajništvu Občine Luče.

Izpolnjen in 2× podpisan obrazec s prilogami  (kopija obrazca D iz subvencijske vloge oz. izpis iz registra kmetijskih gospodarstev, fotografije o škodi, morebitne zavarovalne police) je potrebno oddati na Občino Luče, Luče 106, 3334 Luče s priporočeno pošiljko ali osebno ali na elektronski naslov obcina@luce.si do vključno 23. 09. 2022.

Oglejte si tudi