DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Projekt Gradnja odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij - informacija za javnost

»Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Gospodarsko-razvojna infrastruktura«; prednostne usmeritve »Informacijska družba« ter javnega razpisa Ministrstva za gospodarstvo za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR, 2. Razvojna prioriteta: »Gospodarsko-razvojna infrastruktura«; prednostne usmeritev: 2.2. »Informacijska družba«, Projekt gradnja, upravljanje in vzdrževanje odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij v lokalni skupnosti.

KRATEK OPIS:
Namen operacije je zgraditi odprto širokopasovno omrežje elektronskih komunikacij v občini Loški Potok in s tem omogočiti pretežnemu delu gospodinjstev v občini Loški Potok dostop do širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij. Poleg vpliva na večjo informacijsko pismenost prebivalstva se bodo hkrati z izboljšanjem dostopnosti do širokopasovnega omrežja povečale razvojne možnosti podjetništva in turizma, omogočene bodo tudi normalne elektronske povezave šolajoči mladini, predvsem študentom in dijakom.

Konkretni cilj gradnje odprtih širokopasovnih omrežij elektronskih komunikacij v občini Loški Potok je, da se predvsem na območjih, kjer širokopasovna omrežja niso prisotna, zgradi odprta širokopasovna omrežja elektronskih komunikacij, ki bodo povezala pretežni del naselij v občini ter vse zainteresirane končne uporabnike s širokopasovnimi hrbteničnimi omrežji in ki bodo dostopna pod enakimi pogoji vsem zainteresiranim operaterjem in ponudnikom storitev.
Slednje bo omogočilo ponudbo vseh vrst storitev elektronskih komunikacij s strani vseh ponudnikov storitev in to vsem zainteresiranim končnim uporabnikom.

Območje investicije:
Občina: Loški Potok,  naselja: Novi kot, Stari kot, Lazec, Podpreska, Draga, Srednja vas pri Dragi, Trava, Črni Potok, Pungert in Podplanina.  UE: Ribnica

       V okviru dodeljenih nepovratnih javnih sredstev je delež Evropskega sklada za regionalni razvoj 85 % oziroma 530.359,63 EUR, delež sredstev državnega proračuna za kohezijsko politiko pa 15% oziroma 93.592,87 EUR.
       Vrednost zasebnih sredstev, ki bodo vložena v gradnjo na območju belih lis, znaša 217.400,50 EUR. Vse vrednosti so brez DDV.

NAZIV UPRAVIČENCA:
Občina Loški Potok, Hrib 17, 1318 Loški Potok

DATUM ZAČETKA OPERACIJE:  Operacija se je začela  25. 9. 2008

DATUM KONCA OPERACIJE:  20. 7. 2010

KONTAKTNA OSEBA:  Viljem Vesel, direktor občinske uprave  tel. št. (01)  835  01 10, e-pošta: obcina@loski-potok.si

Več o skladih Evropske unije najdete na spletnih straneh: http://www.svlr.gov.si/ in http://www.eu-skladi.si/.


Oglejte si tudi