Logatec

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

ZDRUŽUJEMO – POVEZUJEMO – DELUJEMO

Kljub temu, da bi lahko porekli, da se v letu 2021 gasilci ne izpostavljamo preveč v očeh javnosti, to še ne pomeni, da nismo aktivni. Naj izpostavimo nekatere dogodke.

V okrnjeni zasedbi smo izvedli občne zbore po vseh PGD in skupščino GZ. Prav tako okrnjeno je potekala slavnost ob 90-letnici delovanja PGD Vrh Svetih Treh Kraljev. 

Na državnem gasilskem tekmovanju, ki je potekalo 5. in 6. junija 2021 v Celju, so nas zastopale ekipe iz PGD: Rovte, Laze – Jakovica, Medvedje Brdo. Dolnji in Gorenji Logatec.

V mesecu avgustu nam je uspelo izpeljati letovanje mladine iz PGD Dolnji in Gorenji Logatec na Debelem rtiču, kjer so bili poleg morskega vzdušja otroci deležni tudi pridobivanja gasilskih veščin. Mladi gasilci so se skupaj z mentorji lepo povezali in skladno delovali, čeprav je bila predvsem puncam kakšna skleca odveč. Verjamem, da so pridobili veliko moči, da bodo z novim šolskim letom radi prihajali v gasilske domove k izbranim aktivnostim, ki jih zanje pripravljajo mentorjih mladih gasilcev.

Tudi starejši gasilci še vedno znajo stopiti skupaj. Na izletu do Kopra, kjer so si najprej ogledali delovanje Luke Koper in nato še poklicne brigade Koper, je steklo marsikatero obujanje spominov in snidenje po dolgem času. Seveda je k dobri volji pripomoglo tudi kosilo v Marezigah z obiskom znane fontane vina. Ob povratku pa še ogled nove gasilskega doma PGD Meterija, kjer kljub sodobni opremljenosti niso pozabili na bogato zgodovino društva z domiselno postavitvijo mini muzeja, ki je prava paša za oči.

Članice pa so dobesedno stopile skupaj na 4. pohodu članic dne 28.08.2021, tokrat pod vodstvom članic PGD Vrh Svetih Treh Kraljev. Poleg predstavitve društva gostitelja so bile deležne tudi pravega jamskega pohoda skozi rov, kjer jih je pozdravil tudi netopir. 

Naši operativni člani pa vseskozi neutrudno skrbijo, da se izobražujejo tako na ravni temeljnih kot tudi specialnih usposabljanj. Uspešno smo zaključili z izvedbo tečaja za Nižjega gasilskega častnika. Trenutno smo v pripravljenosti za izvedbo tečaja za gasilca pripravnika, nato pa še tečaja za operativnega gasilca.

Lahko torej rečemo, da smo uspešni pri delovanju gasilstva v občini. Roko na srce, pa nismo uspešni s pritiskom na Občino Logatec s postavitvijo prepotrebnega gasilsko reševalnega centra v Dolnjem Logatcu. Ko se nam ne bodo več izmikale primerne lokacije, bodo besede, kot so predvidoma in naj bi bilo, dobile pravi pomen.


NA POMOČ!

Predsednica GZ Logatec

Mojca CEMPRE, GČ

Oglejte si tudi