Logatec

JUTRI
21°C
10°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Slavnostna prireditev v čast krvodajalstva v Logatcu

V petek 14. novembra, je bila v organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Logatec, v čast krvodajalstvu v občini Logatec, organizirana Slavnostna prireditev, ki je bila v veliki dvorani Narodnega doma, s častnimi gosti in kulturnim programom.

Na začetku prireditve se je velika dvorana lepo napolnila. Tiho je v polmraku zasedel oder 40. članski Mešani pevski zbor, katerega pevci prihajajo iz Logatca in Vrhnike, ki ga vodi zborovodja g. Lovro Grom. Zapeli so Zdravljico in še nekaj ponarodelih. V nadaljevanju je moderatorka ga. Darja Bright Tome pozdravila vse prisotne in napovedala mlado citrarko Urško,  ki je prisotne v dvorani ogrela z toplino in nežnim zvokom citer. 

Za 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 in 90 kratno darovanje krvi so prejeli aktivni krvodajalci priznanja, ki jih je podeljevala predsednica Območnega združenja RK ga. Špela Albreht, dr. med. Kategorija krvodajalcev, ki so bili starejši od 65 let pa so prejeli za življenjsko delo priznanje s plaketo. Najstarejši prejemnik plakete je bil star 78 let. Med podelitvami je izvedla ga. Irena Dolinšek iz Portoroža prelepo točko polno topline z naslovom Rdeča kapljica. Tudi ob koncu je zapel Mešani pevski zbor, ki je prireditev plemenitega namena, rdečih nageljnov, človeške topline in humanitarnega duha zaključil. 

1/38






































Sekretarka Območnega združenja Dragica Kutnar je povabila udeležence v malo Prešernovo dvorano Narodnega doma na druženje s pogostitvijo. 

Besedilo in foto: Janko Repenšek

Oglejte si tudi