JUTRI
21°C
15°C
SRE.
22°C
14°C
Oceni objavo

Odvrtela so se kolesa po Logatcu

Turistično društvo Logatec je 9. septembra izvedlo tradicionalno prireditev Vrtimo pedala po Logatcu. Izvajale so se tri trase, ena je tudi za družine, ki potekajo po Logatcu in okolici. Vožnjo po trasah je potekala pod budnim očesom izkušenih kolesarskih vodnikov.

Letos se je prijavilo 70 kolesarjev, kar je izpolnilo naša pričakovanja. Vsak udeleženec je po opravljeni trasi prejel praktično darilo in priznanje, da je opravil z traso, Vsi pisotni so bili zadovoljni, spodaj tudi link do posnetka, ki ga je naredil eden od udeležencev in vtisi vodnikov. Hvala občini Logatec za sofinanciranje, vsem vodnikom, Maticu za trase in moji pomočnici Tjaši pri izvedbi. In seveda Klemnu Trpinu, podžupanu in predsedniku Športne zveze Logatec za uvodni pozdrav.

Se vidimo.

Srednja trasa (Dušan):

Mi smo na koncu vseeno malo spremenili traso, da smo imeli manj asfalta. Na turi je bil kolega Dejan, jamar, zato smo si šli pogledat tudi vhod v Vranjo jamo in Logaško jamo. Kar se tiče kolesarjenja, je imela ena starejša gospa malo težav pri vzponu do Suhe Štirne, zato ji je kolega posodil e-kolo. Nato ni bilo večjih težav. Naredili smo eno večjo pavzo v bližini Najdene jame, pri Jamarski koči. Se mi zdi, da so bili na koncu vsi zadovoljni. So pa prišli na turo tudi iz drugih občin in imeli celo dva tujca (iz Hrvaške) na turi. Meni osebno se je zdela trasa ok, kilometrina in višinska razlika je bila pravšnja, saj so bili nekateri že utrujeni.


Družinska trasa (Andreja):

Prikolic tokrat ni bilo, 1 otrok je bil na Mac Rideu in en v stolčku. Ena družina je malo za Skirco odstopila, saj bila deklica na 14 colskem kolesu preveč nesigurna. Za odstop so se odločili sami. Trasa je glede na sestavo skupine praktično idealna, ker se izogne večjim prometnicam, razen ko jih prečka. Klančine otrokom, pa tudi nekaterim staršem predstavljajo izziv, vendar na koncu so bili že vsi veseli, da je konec (klancev predvsem). Take ture oz druženja so odličen motivator za otroke, da gredo včasih tudi preko svojih meja, saj jih žene skupinski duh. Posebej pohvale za after in na splošno organizacijo dogodka. Pa za vreme hvala 
????
 

Oglejte si tudi