Logatec

DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in župan Občine Logatec Berto Menard o infrastrukturnih rešitvah v občini Logatec

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je v okviru obiska Vlade RS v osrednjeslovenski regiji danes srečal z županom Bertom Menardom. Ministru je župan skupaj s predstavniki Občine predstavil potrebe in želje na področju infrastrukture v naši občini.

Kot veliko prioriteto je župan izpostavil povezovalno cesto med obrtnima conama v Logatcu, ki bi razbremenila center Logatca ob prometnih zastojih na avtocesti, cestno povezavo od magistralne ceste na Rovtarsko ter ureditev parkirne baze – parkirišča tik ob izvozu iz avtoceste v Logatec.  Kot je poudaril minister je ureditev parkirišča in pripadajoče infrastrukture ob avtocestnem izvozu dobrodošla. Zmanjšalo bi se število vozil usmerjenih proti Ljubljani in hkrati poskrbelo za zmanjšanje ogljičnega odtisa – trajnostna mobilnost.

1/4




Oba sogovornika sta se strinjala, da je  v Logatcu treba urediti hodnik za pešce mimo nakupovalnih centrov ter poiskati rešitev za kolesarsko pot ob Tržaški cesti, ki je v tem trenutku zaradi številnih uvozov neprijazna do uporabnika. Tako minister kot župan sta izrazila zadovoljstvo nad medsebojnim sodelovanjem, ki bo tudi v prihodnje pripeljalo do novih skupnih rešitev.

Oglejte si tudi