Logatec

JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C

Slovenska bakla na poti v Tokio 2021

##VIEWS##
Organizator: ŠPORTNA ZVEZA LOGATEC
Kontaktni podatki organizatorja: jelka kožman.
Slovenska bakla na poti v Tokio 2021

Olimpijski komite Slovenije je pripravil projekt "Slovenska bakla na poti v Tokio", s katero bomo počastili Olimpijske igre v Tokiu 2021. Zaživela bo v Ravnah na Koroškem 22.04.2021, kjer jo bo prva prijela v roke naša nekdanja jeklena olimpijka Petra Majdič. Izdelana je iz recikliranega jekla, ki predstavlja jekleno voljo in trdnost, zgornji del bo iz bukovega lesa, ki predstavlja mehkobo nacionalnega bogastva. Okoli lesenega dela bo 5 jeklenih prstov, ki predstavljajo olimpijske kroge, iz bakle pa bo tudi svetila svetloba.


Olimpijska bakla bo obiskala vse slovenske občine, v tednu med 14. in 19. majem tudi Logatec. 
Projekt so podprli vrhunski športniki, olimpijci, nosilci olimpijskih medalj in seveda navijači, ki so navdušeni nad idejo.

Občina Logatec je k projektu pristopila z namenom promocije športa, Občine Logatec, olimpijskih vrednot in simbolov ter izraža podpora vsem slovenskim športnikom, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah. V naši občini bomo to priložnost namenili tudi v znak spoštovanja našim uspešnim športnikom in športnicam, strokovnim delavcem v športu in seveda vsem generacijam aktivnih športnikov za jekleno voljo, ki jo skozi šport izkazujejo. 
Na poletnih Olimpijskih igrah v Tokiu, ki bodo potekale med 23. julijem in 8. avgustom 2021 bo nastopal tudi Logatčan Deni Kožul, ki je svojo športno pot pričel v Namiznoteniškem klubu Logatec. Deni bo del ekipe Slovenske reprezentance v namiznem tenisu. 

V Logatcu bo bakla povezala otroke iz OŠ Tabor in OŠ 8 talcev, sodelovali bodo profesionalni in rekreativni športniki, ki se združujejo v vseh Logaških klubih in društvih. Občina Logatec pa bo to priložnost izkoristila tudi za promocijo svojih turističnih znamenitosti. Vse informacije o projektu so združene na spletni strani https://bakla.olympic.si/

Zahvaljujemo se občini Logatec za podporo športu.

Oglejte si tudi