JUTRI
20°C
13°C
SRE.
20°C
12°C
Oceni objavo

Komisija za lepše okolje v KUD Kosec

Prihaja poletje in s tem vedno več opravkov na vrtu. Vračamo se k preživljanju prostega časa v naravi, ki jo vedno bolj cenimo in se počasi zavedamo, da živimo lepo, obdani z gozdovi, zelenjem in mirom. Čutimo, da ni vse v materialnih dobrinah. Nekateri med nami težko shajajo, pa kljub temu imajo urejene kotičke na vrtu, balkonu ali terasi in tako pripomorejo k samooskrbi ter zadovoljstvu. Pridelati več zdrave in kakovostne hrane, je skrb marsikaterega vrtičkarja.

Člani Komisije za lepše okolje KUD Kosec bomo, pod okriljem Turističnega društva Blagajana, v letošnjem letu pričeli z opazovanjem okolice v pomladno poletnem času. Naš namen je, da opazimo in nagradimo trud vseh, ki neumorno in z ljubeznijo skrbite, da je naš domači kraj prijetnejši.


Letošnje kategorije ocenjevanja so:

1. najlepše urejeni kotički, gredice, vrtovi, balkonske rože;

2. najlepše urejeni skalnjaki;

3. najlepše urejene javne površine (ulice, športni parki, naselja);

4. najlepše urejene površine ob poslovnih objektih (k poslovnim objektom štejemo objekte, v katerih se odvija kakršna koli poslovna dejavnost: obrtne delavnice, biroji, gostinski lokali, trgovine, prostori društev in klubov).

Vse ljubitelje lepega in urejenega okolja vabimo, da nam pomagate in izpolnite glasovalni listič ter nam ga posredujete preko spletnega naslova, kud.kosec@gmail.com. Glasovalni listič lahko tudi prinesete v poštni nabiralnik društva KUD Kosec (Na Grivi 5), Dragomer.

Prijave zbiramo do 1. 7. 2023.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in pozdravljamo vse ljubitelje lepega in čistega okolja. Uživajte v pomladi!

Anica Vengust in Komisija za lepše okolje, KUD Kosec



Oglejte si tudi