JUTRI
24°C
10°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

11 zmag za ŠŠD Log - Dragomer na uvodu nove tekmovalne sezone!

Člani ŠŠD Log - Dragomer, ki kot Žabice in Pegice tekmujejo na tekmovanjih v cheerleadingu in cheer plesu, so 17. tekmovalno sezono začeli z mednarodnim tekmovanjem 21. decembra v Nemčiji, za večino pa je bil prvi veliki preizkus pripravljenosti tekmovanje Rom Pom Pon na Dolu pri Hrastniku prvo februarsko soboto.
Na tekmovanju IX. ELITE Beach Cup v Tropical Islands blizu Berlina sta ŠŠD Log - Dragomer zastopala Ingrid Sever in Matej Volčič, ki sta bila hkrati tudi edina Slovenca med tekmovalci. Predstavila sta se v kategoriji članskih partnerskih dvigov in se domov vrnila s pokalom za 1. mesto.

Za Žabice in Pegice je po novoletnih praznikih sledil mesec intenzivnih priprav na prvo tekmovanje, Rom Pom Pon 2014. Čeprav vreme 1. februarja ni bilo spodbudno za potovanja, je izpred OŠ Log - Dragomer z dvema avtobusoma v smeri Litije krenilo skoraj 90 tekmovalcev in njihovih spremljevalcev. Tekmovali so s 13 nastopi in dosegli 10 zmag, eno drugo, eno tretje in eno osmo mesto. Še posebej so se svojih nastopov veselili tisti, ki so se prvič predstavili na tekmovanju. Navdušeno občinstvo v dvorani Dolanka, ki je pokala po šivih, je Žabice in Pegice poneslo in prikazali so izjemne nastope, zlasti Špela in Liza Urbančič, aktualni svetovni in evropski prvakinji, ki sta za nastop v kategoriji članskih freestyle plesnih parov prejeli tudi najvišjo sodniško oceno tekmovanja. Tekmovalci, predvsem naše najmlajše mini plesalke, so se medalj in pokalov zelo veselili, trenerjem in spremljevalcem pa se je največji kamen odvalil od srca šele takrat, ko sta avtobusa vožnjo v izredno slabih voznih razmerah zaradi žledu in podrtih dreves zaključila na domačem šolskem parkirišču.

1/4




V društvu se iskreno zahvaljujemo staršem za vso podporo in zaupanje in že komaj čakamo, da nas boste na tribunah spodbujali že na naslednjem tekmovanju, ki bo konec marca v Ljubljani.

 

Oglejte si tudi