JUTRI
20°C
13°C
SRE.
21°C
13°C
Oceni objavo

DU Dragomer - Lukovica – napovednik dogodkov od oktobra do decembra 2014

Meseca maja smo se skupaj s člani DU Log udeležili tečaja nordijske hoje, ki je potekal pod strokovnim vodstvom Urše Debevec iz ZD Vrhnika. Nad tovrstno rekreacijo smo bili navdušeni, zato smo se dogovorili, da se spet vidimo jeseni. Konec maja pa smo se udeležili tradicionalnega srečanja s turističnim društvom Trta v Oplotnici, kjer so nam gostitelji pripravili prijetno druženje. Pesem in glasba sta nas spremljali vse do odhoda domov.

V pomladanskih mesecih, natančneje od aprila do junija, smo obiskovali tečaj oskrbe svojca na domu, ki ga je pripravila Občina Log - Dragomer v sodelovanju z Inštitutom Antona Trstenjaka. Vseh udeležencev je bilo 25, predavanja pa so bila zelo poučna in strokovna.

Balinarska sekcija društva upokojencev je dejavna vse leto; člani tekmujejo na številnih turnirjih, za uspeh pa so nagrajeni s številnimi pokali.

20. septembra smo imeli tradicionalni piknik v Dragomerju.

Oktober je čas za peko kostanja. Tudi tokrat ga bomo nabirali in pekli na Dolenjskem, datum pa bomo določili glede na letošnji čas zorenja kostanja.

Meritve krvnega sladkorja in tlaka bomo začeli v oktobru, izvajala jih bo medicinska sestra ZD Vrhnika. Udeležite se jih lahko 14. oktobra, 11. novembra in 9. decembra od 9. do 10. ure v prostorih DU.

Oktobra se prav tako začne telovadba v prostorih TC Dragomer. Potekala bo enkrat na teden – ob ponedeljkih.

In že bo tu november, ko bomo praznovali martinovo. Datum in kraj praznovanja bomo objavili naknadno.

V decembru pa nas čaka slovo od letošnjega leta, počastili ga bomo, kot se spodobi.

 

Marija D.


Simbolna fotografija

Oglejte si tudi