DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Plezalna prireditev z dobrodelno noto

Log, 6. december 2014 – Več kot sto mladih zavzetih plezalcev, pridni prostovoljci, neprijetno vreme, precej slab obisk koncerta pevke Alye, pester program in zbiranje sredstev za društvo Jonatan Prijatelj so zaznamovali prireditev, ki jo je znova uspešno organiziral ŠPD Korenjak.

Športno plezalno društvo Korenjak je v zadnjih letih v loškem športnem parku gostilo številna odmevna tekmovanja oziroma prireditve, tudi svetovnega formata. V tem prazničnem času so se odločili za organizacijo dobrodelno-športne prireditve Kranjska klajmbing ter znova dokazali, kako se stvarem streže. »Športno plezalno društvo Korenjak vsako leto ob koncu plezalne sezone organizira interno plezalno tekmovanje, letos pa smo se odločili, da to tekmovanje odpremo tudi za vse druge ljubitelje športnega plezanja. Predvsem zato, ker imamo ustrezne pogoje, saj smo letos nadgradili plezalno steno in se na njej da plezati tudi pri današnjih temperaturah,« je pojasnil Lorin Möscha. Ideja o druženju je prerasla v tekmovanje in na koncu v dobrodelno prireditev. »Povezali smo se z znanko Tatjano Kruder, predsednico društva Jonatan Prijatelj za pomoč staršem otrok z rakom. Seveda se je našemu vabilu odzvala in pritrdila ‒ ja, storimo nekaj dobrega. Tako smo se odločili, da organiziramo to dobrodelno prireditev za otroke z rakom,« je še povedal naš sogovornik.

Društvo Jonatan Prijatelj je nastalo pred leti iz stiske in nuje staršev, ki so ob svojih hudo bolnih otrocih prehodili trnovo pot. Ti so bili, ko so se izvili iz najtežjega obdobja, izkušnje pripravljeni deliti z drugimi, ki so se znašli v podobnem položaju, in jim tako dali vedeti, da v teh trenutkih niso sami.

 

Prireditev je imela predvsem dobrodelen značaj

Na prireditvi so za društvo Jonatan Prijatelj zbrali skoraj 874 evrov. Obiskovalci so lahko društvu pomagali na štiri načine, z nakupom srečk, s prostovoljnimi prispevki, z nakazilom sredstev na bančni račun društva Jonatan Prijatelj ali pa z zbiranjem kartuš oziroma tonerjev tiskalnikov. »Potekal je srečelov z bogatimi nagradami. Vsaka srečka je bila dobitna, na moje presenečenje jih je zmanjkalo že po eni uri. Druga možnost je bila, da so se obiskovalci udeležili delavnic, kjer so lahko po svoji želji prispevali kovanec ali dva v skrinjice, ki smo jih postavili na prizorišču,« je dve od možnosti zbiranja dobrodelnih sredstev opisal Möscha. Delavnice, ki so jih pripravili, so s svojo pestrostjo navdušile mlajše in tudi nekoliko starejše obiskovalce. Ti so se lahko prepustili spretnima maskerkama, ki sta poslikali njihove obraze, ali pa manikiri nohtov, ustvarjali so okusne kolačke ali pa izdelovali čudovite angelčke, miklavže in parklje.

A tu se dobrodelna praznična gesta ni zaključila. Z organizacijo prireditve so korenjaki želeli razveseliti tudi plezalce in prebivalce občine, ki so jih povabili na brezplačno kranjsko klobaso in ričet ter na glasbeni koncert Alye s skupino ter njihove predskupine 3soms. Med obiskovalce so razdelili več kot 70 litrov okusnega ričeta izpod kuhalnice Urbana Demšarja ter 340 kranjskih klobas. Preko celega dneva je prireditev obiskalo več kot 500 ljudi, velika večina iz oddaljenih občin in sosednjih krajev. Organizatorji so bili nekoliko razočarani, ker jim je uspelo privabiti le peščico občanov, in to kljub temu, da so bili ti povabljeni z vabili, ki so jih dobili v poštne nabiralnike, k dobrodelnemu dogodku pa je vabil tudi veliki plakat pred loško trgovino.

Sicer pa smo se prepričali, da organizacija takšnega dogodka ni mačji kašelj, Zanjo je bilo treba odšteti dobrih šest tisočakov ter na stotine prostovoljnih ur članov društva, organizatorji so jih našteli 545, veliko pa so prispevali tudi sponzorji in donatorji.

1/15















 

Balvanske probleme reševalo več kot sto otrok

Korenjaki so na plezalno tekmovanje privabili 102 plezalca. Mladih športnikov, ki so na tekmo prišli iz vse Slovenije, niso odvrnile niti zimske temperature. Kar tri ure so v kvalifikacijskem delu tekmovanja vztrajali v steni in poskušali priti na vrh vseh postavljenih smeri. Otroci so se pomerili v štirih starostnih skupinah od U8 do U14. »V finalni del tekmovanja je šlo 40 tekmovalcev, iz vsake kategorije po deset, pet deklet in pet fantov,« je povedal Möscha. Finale se je odvil v večernih urah, po koncertu Alye. Najboljši so plezali 20 finalnih smeri, ki so jih postavili Jernej Kruder, Jure Golob in Anže Štremfelj.

 

V. L., foto: V. L. 

 

Rezultati:

U8

1. Ema Kordež

2. Ana Beber Boštjančič

3. Nara Beber Boštjančič

 

1. Jaka Jaki

2. Matevž Margon

3. Jernej Kotar Tominšek

 

U10

1. Maja Majcen

2. Letija Fajfar

3. Dominika Kodra

 

1. Grega Verbuč

2. Anej Batagelj

3. Žiga Šorli

 

U12

1. Neli Bratož

2. Janja Oblak

3. Lučka Rakovec

 

1. Lan Möscha

2. Andrej Polak

3. Aljaž Resnik

 

U14

1. Alja Zalar

2. Sara Glušič

3. Klara Avanzo

 

1. Aleks Čoklc

2. Nejc Sitar

3. Primož Tonik

 

Sponzorji: Iglu šport, d. o. o., Treking šport, d. o. o., Kibuba, d. o. o., Lapis, d. o. o., Gostilna pr' Krajnc, Ekolife Natura, d. o. o., Društvo Sladki nasmehi, Društvo Jonatan Prijatelj, Sonček Kozmetika, Moj Frizeraj, Delicije, d. o. o. - Kranjske klobase, gorčica, kruh in ričet

 

Oglejte si tudi